Južne: Firma koja je RUŠILA u Savamali INVESTIRA u Vranjsku banju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Južne: Firma koja je RUŠILA u Savamali INVESTIRA u Vranjsku banju

  Nakon višedecenijskog sudskog spora između Specijalne bolnice i Fonda PIO, nikad završeni hotel i zemljište u centru Vranjske Banje, za oko 200.000 evra kupila je beogradska firma Milenijum tim.

  Ta firma je rušila objekte u Savamali kako bi raščistila teren za “Beograd na vodi” i koja je, pored brojnih unosnih državnih projekata, dobila i posao izgradnje stanova za bezbednjake na jugu Srbije, pišu Južne vesti.

  Sudski spor oko hotela koji je godinama vođen između Fonda PIO kao glavnog investitora i Specijalne bolnice za rehabilitaciju, na čijem je zemljištu počela gradnja hotela, rešen je tako što je vlasništvo podeljeno na po 50 odsto, nakon čega je oglašena prodaja, a hotel i zemljište su već na prvoj licitaciji dobili novog vlasnika.

  Prema uslovima kupovine, Milenijum tim je obavezan i da o svom trošku sruši hotel koji više nije bezbedan, a šta će i kada graditi novi vlasnici u centru Vranjske Banje još nije poznato, ali se spekuliše da će na tom mestu takođe biti hotel.

  Pre ove kupovine, za hotel i zemljište su 2013. godine bili zainteresovani Austrijanci, ali su odustali od kupovine zbog spora između Specijalne bolnice i Fonda PIO.

  Policajci su saslušavali predstavnike ove kompanije u istrazi čuvenog rušenja u Savamali, jer je jedan od svedoka rekao da su bageri koji su srušili ceo kvart došli sa njihovog gradilišta.

  Kompanija je poznata i po tome što je radila gasifikaciju opština Smederevo i Grocka, dva posla koja su ukupno vredna oko 60 miliona evra, a nedavno je dobila da gradi stanove za pripadnike službi bezbednosti u Nišu i Vranju za 15 miliona evra.

  Osim toga, učestvovala je i u desetinama drugih poslova, a njeni prihodi iz godine u godinu skaču.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE