Kad će biti gotov Savski trg, znaće se čim stigne Stefan Nemanja - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kad će biti gotov Savski trg, znaće se čim stigne Stefan Nemanja

  Radovi na Savskom trgu biće završeni krajem septembra, prema rečima glavnog urbaniste Grada Beograda Marka Stojčića, koji je istakao i da je zgrada bivše železničke stanice najznačajnija građevina koja će dominirati trgom pored spomenika Stefana Nemanje.

  Stojčić je u Beogradskoj hronici kazao da se vodilo računa da zgrada bivše železničke stanice ostane najupečatljiviji deo budućeg Savskog trga.

  Impozantno će delovati rasveta budućeg Savskog trga koja će potpuno istaknuti objekat, s obzirom da se radi o spomeniku kulture. Kada se sve završi, Beograd neće da zaostaje za Bečom, Budimpeštom ili nekim drugim gradom”, kazao je Stojčić.

  Spomenik Stefanu Nemanji je još uvek u Rusiji gde je situacija zbog koronavirusa, poprilično ozbiljna, naveo je Stojčić i dodao da se nada da će se do kraja meseca stvoriti uslovi da konvoj krene iz Rusije.

  Prema njegovim rečima, ekipa sa glavnim vajarom ima rok od 45 dana da montira spomenik Stefanu Nemanji i pojasnio da, ako ekipa koja montira spomenik dođe do kraja juna, radovi treba da se završe do polovine avgusta.

  “Nama preostaje tri do četiri nedelje da obavimo dodatne radove koji se ne mogu završavati dok se ne postavi spomenik”, kazao je gradski urbanista. Kako je naveo, razmatra se i mogućnost da Muzej Nikole Tesle bude u zgradi bivše železničke stanice.

  U toku leta biće gotov i saobraćajni pravac od Nemanjine do Savske ulice, najavio je Stojčić i dodao da će u nedelju biti završeni radovi na deonici od Bajlonijeve pijace do Francuske.

  Stojčić je govorio i o projektu četiri bulevara i u tom smislu kazao da su se desile nepredvidive stvari koje su bile nasleđe iz prethodnog perioda.

  “Nismo imali adekvatnu dokumentaciju o tome šta se nalazi ispod ulica. Kada smo otkopali ulice, shvatili smo da moramo promeniti projekat, što je iziskivalo promene i u dinamici izvođenja radova i u nabavci materijala”, pojasnio je.

  “Glavni problem jeste što mnogo radimo i i što nema dovoljno izvođača”, kazao je Stojčić.

  Izvor: RTS, agencije

  Foto: Beobuild

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE