Kada se odlučuje o sudbini Bora?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kada se odlučuje o sudbini Bora?

  Tender za izbor stateškog partnera za Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor biće objavljen u maju ili junu, najavio je danas ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

  On je na Kopaonik biznis forumu kazao da su za RTB zainteresovane velike ruske, kineske i kanadske kompanije i da će biti ozbiljna utakmica za strateško partnerstvo, čemu doprinosi i to što je Srbija atraktivna za strane investitore.

  Uslov za budućeg strateškog partnera RTB-a biće, kako je istakao, da obezbedi 300 do 330 miliona dolara za investicije u borsku kompaniju.

  Antić je kazao da su u energetici Srbiji započete velike investicije što će obezbediti da zemlje do 2020. ima nove energetske objekte čija je ukupna snage 1.000 megavata struje, čime se garantuje enegetska sigurnost na duži period.

  Do kraja marta, kako je kazao ministar, biće odlučeno o proširenju kapaciteta u skladišta gasa Banatski dvor sa 450 miliona kubika na 750 miliona do milijadu kubika, a biće povećana eksploataciona mogućnost tog skladišta sa četiri miliona kubika na 10 miliona kubika dnevno.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Mučenik

   O sudbini RTB Bor će se odlučivati malo kasnije. O njemu neće se odlučivati dok je na njegovom čelu dementni i odavna spreman za penziju sadašnji čelnik i dok ima šta da se ponese i ukrade. Muka oko privatizacije ili drugih koraka, su pod patronatom visoke cene bakra 6874.25 USD/toni, a ništa nije urađeno kada je bila iznad 10.000 USD/toni, osim zamajavanja javnosti, a ne sebe.

  • "rtb bor"

   NE VERUJU SOSINIM LAŽIMA? Vučić sklonio sa liste naprednjaka Spaskovskog i odma skočio po broju glasova u Boru. Ostvarila se izjava ΛV: " da borani više vole pse lutalice od Spaskovskog". Notorna laž je da je u Boru izgrađena nova topionica. U okviru topionice RTB Bor izgrađena je samo fleš peć za topljenje koncentrata bakra sa pratećim elementima, a ostali pogoni konvertora, anodna rafinacija bakra, infrastruktura (putevi, vodovodne i kanalizacione instalacije i pumpne stanice, trafostanice), skladišta sirovina, magacini su iz ranijih faza gradnje topionice. Troškovi gradnje fleš peći i fabrike sumporne kiseline koštaju iznad 300 miliona evra, što je višestruko više od plana. Druga laž je da je Vučić pustio fleš peć i fabriku sumporne kiseline (a ne novu topionicu, jer nije ni građena) on je bio prisutan kada je fleš peć "mehanički" završena 23. decembra 2014. godine, a puštena u pogon (uhodavanje) marta meseca 2015. godine, bez prisustva Vučića, jer je bio izlagan oko puštanja, već je samo "mehanički" završena fleš peć. Nakon te manipulacije o puštanju metalurčkih agregata, ΛV u RTB Bor od 2014. nije dolazio. Jednom poltron i klimoglavac uvek klimoglavac i poltron. To je Sosa. Njega je Vučeć izopštio sa spiska kandidata za odbornika , a on još mu se gura…

  • Dr Miggyy

   AL' OVI LAŽU! RTB Bor je “raubovan” iznutra i spolja, a još i iz drugih razloga odlažu tendere za RTB. Ima se osećaja da ministar Antić prvi put čuje o RTB Bor i o njegovoj privatizaciji, dokapitalizaciji, izbor strateškog partnera, profesionalnog menadžmenta i šta još toga? Prisutne su informacije o zainteresovanosti za RTB Bor mali milion interesenata, a stoje milion želja naših političara u vezi RTB Bor. Antić "zaboravio" namerno ili nenamerno da se ovakve akcije i muljanja odvijaju najmanje zadnjih deset godina. Informacije koje lansiraju čelnik RTB Bor, Spaskovski, ΛV i određeni broj ministara imaju za cilj zamajavanje javnosti. Sve dok RTB Bor pokriva sve želje i potrebe političara i menadžmenta RTB Bor od para, bakra, zlata i druga muljanja oni uspešno će zadržati svoj najveći zaštitni paket u RTB Bor i aktivnosti o izboru strateškog ili drugog partnera sve akcije će se i na dalje odlagati (decembar, mart i za sada jun), jer političari nemaju meru u muljanju i ljudskom licemerju, a prohtevi im se uvećavaju iz minuta u minutu. ♣ Ne mora RTB Bor da propadne, ali je prihvatio da mu spasa nema. ♣ Bojim se da za RTB Bor ima više istina, za svaki slučaj odgovorni moraju i da lažu. ♣ Lako je u RTB Bor praviti se pametan. Njima se i isplati. ♣ Ubi ih tišina oko RTB Bor. Nisu navikli da misle svojom glavom. ♣ Za svoje postupke čelnik RTB Bor mora odgovarati, sve dok ne postane odgovorna persona.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE