#KAFAKODKUĆE: Htela sam da se budim u 5 i da "moj bude čitav svet"...

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  #KAFAKODKUĆE: Htela sam da se budim u 5 i da “moj bude čitav svet”…

  Kafa kod kuće je deo rituala, vreme koje imate samo za sebe. Ništa ne može da vam poremeti tu naviku, jer kafu kod kuće možete piti sa kolegama, porodicom, prijateljima, preko skajpa… Čak i kada ste uspešna i zaposlena mama, pa ceo dan “žonglirate” sa privatnim i poslovnim obavezama, ta šoljica kafe je neophodna kao pokretač energije i jedva čekate to vreme koje je rezervisano samo za vas. #KAFAKODKUĆE je nezamenljiva!

  Ovog puta Anja Zlatarov Latinčić, Regional PR and Communications Manager u kompaniji FOREO, deli sa nama njenu rutinu kada je u pitanju ispijanje kafe.

  Kakva je vaša rutina od ustajanja do dolaska na posao?

  Jedno vreme imala sam ideju da se svako jutro budim u 5h i da “moj bude čitav svet”.  Ali, Šarma Robine – to ipak ne ide baš tako. Zatim sam odlučila da vreme mog ustajanja bude u 6h. Mada, ni to nije baš išlo. Snaga moje volje je na visokom nivou, ali je nivo energije moja dva mala dečaka na još višem nivou. Svako jutro bude me nepogrešivo u pomenuto vreme, a od skora je tu i štene ši cua koje, pogodićete, isto ustaje u 6h. Nakon što smo svi na nogama – nesigurnim koracima (jer mi se štene petlja oko nogu, a deca trče naizmenično ispred i iza mene) idem ka kuhinji, usput palim neku muziku (čitaj: crtaće) i grejem vodu za kafu. Za to vreme deci spremam doručak. Kada to završim sledi mojih magičnih 20 minuta ispijanja kafe i skrolovanja po sajtovima čije me informacije zanimaju. Usput, najmanje deset puta izgovorim proste rečenice tipa: “Pazi da ne prospeš”, “Jedi iznad tanjira”, “Nemoj da me grizeš”, “Pusti mi papuču”, “Ispravi se kad sediš”. Ali, nevezano za to – svakim gutljajem kafe i osmesima svoje dece dovodim se u balans i dan počinje zaista lepo. Kada popijem prvu šoljicu kafe, onda napravim još malo i to pijem dok se spremam za posao. Gutljaj pre tuširanja, gutljaj posle tuširanja, zatim pre maskare, onda posle sakoa i tako dok ne izljubim decu i ne izađem iz kuće.

  Koliko je važna ambicija u poslu kojim se bavite?

  Veoma je važna. Ali je još važnije da ambicija bude potkovana jasnim planom, znanjem, usavršavanjem i doslednošću. Komunikacije, kojima se ja bavim, oblast su koja se svakodnevno razvija. Veoma je bitno imati sposobnost gledanja unapred, brzog prilagođavanja i prihvatanja novih stvari.

  Ko su vaši poslovni uzori?

  Sve više me zanimaju poslovne priče žena koje su od nulte tačke svojim idejama i radom razvile svoje biznise. Postoji nekolicina njih kojima se zaista divim, razvile su brendove tipa Senreve, Anina Bing, Mansur Gavriel… i sve se bave modom i proizvodnjom. Ko zna – možda je to neki znak. Moje isksutvo i znanje iz oblasti komunikacija i marketinga + moja ljubav ka modi, minimalizmu i prirodnim materijalima. Dobro mi zvuči.

  Da li se na poslu osećate kao kod kuće i zašto?

  Bolje da se pitanje završava sa “i zašto ne?”, jer ja se na poslu zaista ne osećam kao kod kuće. Mislim da bi posedovanje takvog osećanja bilo pomalo diskutabilno, i ne bi govorilo dobro ni o poslu, a ni o kući.

  Za koje doba radnog vremena vam je asocijacija “pijenje kafe”?

  Od 8h do 16h. Volim da probam različite vrste kafa, ali – dok god je domaća, bez sećera i bez mleka, omiljena mi je.

  Sa kim na poslu najčešće pijete kafu?

  Moj posao je takav da u toku dana viđam dosta ljudi, i neretko mi se dešava da popijem više kafa nego što bi trebalo. Ali, uvek imam u vidu da treba da ostavim mesta za onu “samo još jednu” kada se vratim kući.

  Kafa kod kuće – najbolji način da započnete dan

  Misleći na sve džezvere, Doncafé je napravio pakete kafe koje isporučuje na kućne adrese ljubitelja kafe širom Srbije. Onima koji vole da im dan počinje uz dozu jutarnjeg optimizma, zagarantovano uživanje kod kuće pružiće paket Moment izlazećeg sunca u kojem se nalazi 5 kesica Doncafé Moment kafe od 200 grama i dve poklon šoljice sa motivima Japana iz limitirane serije Tokyo 2020. Neophodnu snagu da pregurate dan obezbediće vam paket Snaga dalekog istoka sa 5 kesica Doncafé Strong kafe od po 200 grama. Uz ovu porudžbinu dobićete na poklon dve šoljice iz limitirane serije Sport Tokyo 2020. Ako je vaš izbor vrhunski espresso, Doncafé vam omogućava i to uživanje – kod kuće! Osmislili su paket od četiri pakovanja Doncafé espresso kafe od 250g koji sadrži i dve crvene šoljice.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife/Doncafe

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE