#KAFAKODKUĆE: Kafa je uvek prilika da se sa nekim bolje upoznate i razmenite mišljenja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  #KAFAKODKUĆE: Kafa je uvek prilika da se sa nekim bolje upoznate i razmenite mišljenja

  Kafa kod kuće je deo rituala, vreme koje imate samo za sebe. Ništa ne može to da promeni, jer kafu kod kuće možete piti sa kolegama, porodicom, prijateljima, preko skajpa… Čak i kada ste uspešna i zaposlena mama, pa ceo dan “žonglirate” sa privatnim i poslovnim obavezama, ta šoljica kafe je neophodna kao pokretač energije i jedva čekate to vreme koje je rezervisano samo za vas. #KAFAKODKUĆE je nezamenljiva!

  Ovog puta Ksenija Marinković, osnivač galerije X VITAMIN, deli sa nama njen dnevni raspored kada je u pitanju ispijanje kafe.

  Koji su vaši rituali od ustajanja do dolaska na posao?

  Jedino čega se dosledno pridržavam je ispijanje jutarnje kafe. U stanju sam da se probudim i dosta ranije kako bih sebi priuštila tih sat vremena. Dok pijem kafu i doručkujem, slušam svoju omiljenu muziku, a često pročitam i nekoliko stranica knjige, radije nego vesti na internetu, koje listam tek po dolasku u kancelariju. Početak dana doživljavam  kao mini-odmor kojim sebe nagrađujem unapred za sve rezultate koje ću tog dana postići.

  Koliko je važna ambicija u poslu kojim se bavite?

  Radije koristim izraz – motivacija, iako nemam ništa protiv ambicije. Mislim da je važna u svakom poslu. Posao kojim se ja bavim ljudi često karakterišu kao hobi, jer nema puno razvijenih i čvsto utemeljenih primera iz domaće prakse koji predstavljaju uspešne modele poslovanja u ovom sektoru, ali tih primera ipak ima. Ovaj posao zahteva puno energije i strasti i podrazumeva dugoročna ulaganja i strategije. Ako na to niste spremni, onda to nije pravi posao za vas.

   

  Da li se na poslu osećate kao kod kuće i zašto?

  Da. Jer se galerija X VITAMIN nalazi u jednom divnom saloncu zgrade iz 19. veka i kad smo je kreirali želeli smo da se svi koji se u njoj zateknu osećaju kao kod kuće.

  Pored umetničkih dela kojima sam okružena i u sopstvenom domu, jer je za mene umetnost neraskidivi deo svakodnevice, postoji i kutak za sedenje, pa i za leškarenje. Razgovori o umetnosti ponekad umeju da potraju, pa se čovek malo i umori.

  Za koje doba radnog vremena vam je asocijacija “pijenje kafe”?

  Galeriju u toku dana poseti veliki broj ljudi. Neki dođu da pogledaju izložbu, dok drugi dolaze namenski, sa namerom da kupe neko umetničko delo. Kafa je uvek prilika da se sa nekim bolje upoznate i razmenite mišljenja, tako da često ponudim kafom svoje klijente.

  Sa kim na poslu najčešće pijete kafu?

  Na poslu najviše volim da pijem domaću, radnu kafu sa svojim partnerom Mićom Stajčićem i asistentom Brajanom. To su momenti kad se rešavaju problemi i rađaju nove ideje.

  Kafa kod kuće – najbolji način da započnete dan

  Misleći na sve džezvere, Doncafé je napravio pakete kafe koje isporučuje na kućne adrese ljubitelja kafe širom Srbije. Onima koji vole da im dan počinje uz dozu jutarnjeg optimizma, zagarantovano uživanje kod kuće pružiće paket Moment izlazećeg sunca u kojem se nalazi 5 kesica Doncafé Moment kafe od 200 grama i dve poklon šoljice sa motivima Japana iz limitirane serije Tokyo 2020. Neophodnu snagu da pregurate dan obezbediće vam paket Snaga dalekog istoka sa 5 kesica Doncafé Strong kafe od po 200 grama. Uz ovu porudžbinu dobićete na poklon dve šoljice iz limitirane serije Sport Tokyo 2020. Ako je vaš izbor vrhunski espresso, Doncafé vam omogućava i to uživanje – kod kuće! Osmislili su paket od četiri pakovanja Doncafé espresso kafe od 250g koji sadrži i dve crvene šoljice.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife/Doncafe

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE