Kakav POKLON za diplomce: Platio im DUG za školovanje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kakav POKLON za diplomce: Platio im DUG za školovanje

  Oko 400 diplomaca koledža Morhaus u Atlanti, u američkoj saveznoj državi Džordžija, dobilo je neočekivano veliki poklon za kraj školovanja.

  Naime, milijarder i filantrop Robert Smit, rešio da otplati studentski dug celoj generaciji, u iznosu od 40 miliona dolara, prenosi Glas Amerike.

  “Znam da će ova generacija pokazati da je sve to isplativo. I želim da svaka naredna generacija liči na ovu, nadam se da će svi imati prilike da napreduju. Jer možemo da vodimo računa jedni o drugima i da obezbedimo da svi imamo priliku da ostvarimo američki san”, kazao je Smit.

  Navodi se da je, pre nego što je studentima otplatio dug, ovaj tehnološki investitor koledžu Morhaus poklonio 1,5 miliona dolara.

  Morhaus je tradicionalno crnački koledž na kome su studirali borac za ljudska prava Martin Luter King, poznati reditelj Spajk Li i glumac Semjuel L. Džekson.

  “Studenti koledža Morhaus, okruženi ste ljudima koji su vam pomogli da danas budete ovde. U ime osam generacija moje porodice, koliko smo u ovoj zemlji, daću vam još malo podsticaja”, rekao je milljarder na ceremoniji diplomiranja.

  Navodi se da su studenti, od kojih su neki dužni i po desetine hiljada dolara, bili u isto vreme i šokirani i srećni.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • u americi je moguce sve, ali ne i u realnosti

   sad ne moraju da ratuju da plate sebi skolovanje !! ali kad se sve zbroji, ili je skolovanje skupo ili je pomogao samo malom broju njih?!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE