Koje je NAJBOLJE PITANJE koje možete dobiti na razgovoru za posao? - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Koje je NAJBOLJE PITANJE koje možete dobiti na razgovoru za posao?

  Iako vam se može činiti kao teško ili trik pitanje, „Zašto želite ovaj posao“ je najbolje pitanje koje možete dobiti na razgovoru za posao. U poređenju sa svim ostalim izazovnim pitanjima, ovo ćete najbolje iskoristiti u svoju korist – ako na njega odgovorite na pravi način.

  Na osnovnom nivou, postavljanjem ovog pitanja poslodavac želi da sazna nešto o motivaciji osobe koja aplicira za određeno radno mesto. Menadžer želi da istraži da li podnosilac zahteva zaista želi ovu poziciju ili samo traži bilo koji posao, da li beži od neke loše situacije kod svog trenutnog poslodavca, isključivo se brine za naknadu ili je željan prestiža koji je povezan sa imenom kompanije na njegovom rezimeu i na LinkedIn profilu .

  Kada vas regruter na razgovoru za posao pita zašto bi vam se sviđa baš taj posao, on zapravo kaže: “Evo vam šanse da mi prodate zbog čega ste prava osoba za ovu poziciju.

  Uokvirujući pitanje na ovaj način, shvatićete kakav odgovor treba da date. Trebalo bi da kažete konkretne detalje o tome kako vas vaše dosadašnje poslovno iskustvo, talenti, interesovanja, obrazovanje i drugi atributi čine savršenim kandidatom za određeni posao i kompaniju.

  Kažite i da vam je pozicija izazovna i da vam pruža priliku za napredovanje dok ćete istovremeno doprinositi vrednostima kompanije. Ponudite čvrste razloge zbog kojih vam se kompanija dopada, uključujući korporativnu kulturu, njenu reputaciju, mogućnost napredovanja i sve druge validne detalje o tome zašto biste želeli da radite tamo.

  Držite se podalje od opštih odgovora koje daju svi drugi. Ovo je vaša šansa da budete svoji i govorite od srca. Ne zaboravite da budete entuzijastični, dinamični, angažovani i visoko motivisani. Možete reći istu stvar na monoton način i menadžer zadužen za zapošljavanje neće biti zainteresovan, ali ako odgovarate punu energije, efekat će biti potpuno drugačiji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE