Kako da ne odustanete od svojih ciljeva

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako da ne odustanete od svojih ciljeva

  Svima je dobro poznato da na početku svake godine odredite i ciljeve za narednih 12 meseci, i radite na njihovom ostvarenju samo prva tri meseca. Kasnije sva ta uzbuđenost splasne i nekako se izgubi u mnoštvu obaveza.

  Pretpostavljam da svi znate kako da napravite plan i zacrtate svoje ciljeve. Ukoliko ne znate, naš je savet da je najbolje da ih zapišete i poređate po relevantnosti.

  Zapišite ih sve na jednom mestu

  Izaberite mesto gde ćete imati zabeležene sve te ciljeve. To može biti Evernote, vaš rokovnik, tabla, ili papir koji ćete negde čuvati. Ako želite da se fokusirate na pomenute ciljeve, čuvajte ih sve u jednom fajlu na laptopu ili na nekom mestu gde ćete na kraju nedelje moći da bacite pogled na tu listu.

  Pojednostavite ciljeve

  Napiši knjigu. Istrči maraton. Nauči da šiješ. Lansiraj novi proizvod. Možda želite da ostvarite mnoštvo ciljeva, ali ako ih postavite sve u isto vreme, postoji mogućnost da nećete postići nijedan, i da ćete izgubiti fokus. Zapišite 25 ciljeva koje imate na umu da ostvarite tokom života, i onda prionite na 4, 5 za početak.

  Pratite napredak ciljeva

  Svakog petka ili subote zapišite dokle ste stigli sa svojim planovima. Koliko ste km istrčali te nedelje, koliko ste stranica knjige napisali…

  Bez obzira da li ste odlučili da budete produktivniji na poslu ili u privatnom životu, postavljanje ciljeva je prva i osnovna stavka. Trik je da naučite kako da se fokusirate na ciljeve i koje korake sve treba da preduzmete da biste ih ostvarili.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE