Šta izvršni direktori rade dok rade

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta izvršni direktori rade dok rade

  Često se radnici žale da nemaju dovoljno vremena da završe sve poslovne obaveze koje imaju. Koliki je to izazov za izvršne direktore, koji nose najviše odgovornosti, kada im dan jednako traje, bez obzira što imaju više profesionalnih obaveza?

  Nedavna studija objavljena u “Harvard Business Review” otkrila je na koji način čelni direktori u firmama koriste svoje vreme da budu produktivni i efikasni, preneo je Forbes.

  Istraživači su pratili 27 izvršnih direktora tokom tri meseca, a došli su do zanimljivih podataka:

  Titula izvršnog direktora dolazi sa mnogo sati rada.

  Kao lider organizacije, nije iznenađujuće da radi više od svojih zaposlenih. Prema izveštaju istraživanja, ti direktori u proseku rade 9,7 sati dnevno tokom nedelje i otprilike četiri sata prosečno tokom dana vikenda. Čak i kada su na odmoru, lideri su radili skoro dva i po sata dnevno, tako da su ukupno radili 62,5 sati nedeljno, što je itekako više od tradicionalnih 40 radnih sati nedeljno.

  Zaposleni i klijenti se često bore za pažnju izvršnih direktora.

  Uz stalne sastanke i obaveze, lideri često zanemaruju publiku, bilo namerno ili ne. Pomalo iznenađujuće, ali oni koji su najviše bili zanemareni su njihovi najbliži zaposleni i klijenti. Prema studiji, izvršni direktori su u proseku trošili šest odsto svog vremena sa zaposlenima, dok svega tri odsto sa klijentima.

  Rukovodioci cene sastanke “lice u lice”.

  Još jedno ključno zapažanje studije je da izvršni direktori daju prioritet sastancima “lice u lice” i izbegavaju razgovore telefonom ili video konferencije koliko god mogu. Skoro 61 odsto njihovog radnog vremena je odlazilo na lične interakcije jer oni razumeju važnost povezivanja.

  Treba im vreme za sebe, kao i svima.

  Još jedna iznenađujuća stvar u istraživanju je bila koliko vremena su izvršni direktori radili u izolovanom okruženju. Oni su u proseku 28 odsto svog vremena koristili da rade sami.

  Izvor: Forbes

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE