Kako je Dan Tana napravio najbolji restoran u Holivudu?
Dobrivoje Tanasijević, zvani Dan Tana, jedan je od naših najpoznatijih ljudi u svetu, a naročito u SAD gde je čuven po svom holivudskom restoranu i kao utemeljivaču fudbala u ovoj zemlji.
On je u intervjuu za Nedeljnik otkrio kako je od restorana „Dan Tana’s“ stvorio najpopularniji restoran u Holivudu.
„Moj restoran radi 52 godine. Za to vreme otpustio sam jednog čoveka, dobrovoljno niko nije otišao. Znači, plaćao sam dobro, svi su bili zadovoljni. Pola mojih radnika su milioneri u Americi. Kelner zarađuje oko 500 dolara bakšiša na noć. Mogao sam da zaradim možda i više, da sam hteo drugačije da radim. Uvek sam insistirao na kvalitetu, a ne na kvantitetu“, rekao je Dan Tana za Nedeljnik i dodao da njegovi najbliži prijatelji u to vreme Robert Mičam, Piter Kol, Glen Ford, Din Džons nisu hteli da dođu u restoran kada je sve krenulo, a da su mu prve mušterije bili „jedan stolar, jedan zubar i auto-mehaničar“.
„Tek kada je posle nešto više od godinu dana izašla kritika u listu LA Times, u kojoj je pisalo da je „Dan Tana’s“ najbolji italijanski restoran u Kaliforniji, svi su počeli da dolaze. Sutradan su svi bili tu. I sve to što pišu u svojim memoarima da su bili prvi gosti kod Dan Tane, da znate da lažu“, zaključuje Tanasijević.
https://www.youtube.com/watch?v=USXfzFnOh00
Izvor: BIZLife, Nedeljnik
Foto: YouTube screenshot