Kako je Mali je povezao Bor i Ligu Šampiona - ne, nije mislio na fudbal

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako je Mali je povezao Bor i Ligu Šampiona – ne, nije mislio na fudbal

  Ministar finansija Siniša Mali oglasio se povodom današnje odluke da  kineska kompanija  Zijin bude odabrana za strateškog parnera u borskom basenu. Ocenio je da je reč o fenomenalnoj vesti za Srbiju.

  Mali je istakao da sa postojećim obimom proizvodnje RTB Bor doprinosio BDP-u sa 0,8 odsto, a da se sada očekuje njegovo dupliranje, prenosi B92.

  Mali je podsetio i da je Srbija po stopi rasta među top 3 zemlje u Evropi.

  “Mi se već takmičimo u Ligi Šampiona sa drugim zemljama u Evropi. Ciljamo na prvo mesto, da u Evropi budemo sa najvećom stopom rasta”, rekao je on.

  Izvor: B92

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   DA LI JE TO BAŠ TAKO? Ministar Mali je podsetio i da je Srbija po stopi rasta među top 3 zemlje u Evropi, kada se sve drugo zabašuri, a to nije tako već ovako: Kao parametar za praćenje ekonomske snage jedne zemlje služi BDP. BDP u Belgiji u 2017. godini bio je 47.000 $/stanovniku i porast je 1,7%, u Luksemburgu, koji ima 600.000 stanovnika, imao BDP u 2017. 110.000 $/stanovniku i porast je 3,4%. Srbija imala je porast BDP za 1,9% ili 6.234,40 $/stanovniku. Po relativnom pokazatelju Srbija po porastu BDP u drugom kvartalu 2018. godini od 4,8% deli drugo mesto iza Poljske. Ako se uporedi, da bi stigli Belgiju po BDP nama treba porast od 7,54 puta ili 754%. BDP u Srbiji, a sa porastom od 4,8% u apsolutnom iznosu je 6.534 $/stanovniku. Po procentualnom porastu BDP Srbija je u vrhu Evrope, a po apsolutnoj vrednosti, ono što stvarno je na raspolaganju, je na dnu Evrope. Niko nije zabranio da se narod zamajava nelogičnostima.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE