KAKO JE NA NOVOM POSLU: Boško Tomašević, novi direktor CBRE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KAKO JE NA NOVOM POSLU: Boško Tomašević, novi direktor CBRE

  Šta je bolja varijanta: menjati posao s vremena na vreme, ili ne menjati ga uopšte, tj. biti veran jednoj firmi?

  Ja nisam pristalica čestog menjanja posla, kao ni rada na jednom radnom mestu po svaku cenu, tokom cele profesionalne karijere. Mislim da je neophodno da čovek sam shvati kada je vreme da se nešto promeni i da to prihvati kao novi izazov u karijeri, nov početak. Treba naći zlatnu sredinu u svemu i ne dozvoliti da neke prilike u životu koje se veoma retko pojavljuju – „promaknu“. Sa druge strane, kada čovek ima dobar, stabilan posao, gde se oseća ispunjenim, ne treba da rizikuje da ga izgubi zarad beneficija koje nisu veoma bitne za njegovu karijeru. Po mom mišljenju, posao treba menjati kada ti je najbolje i kada si na vrhuncu karijere, jer samo tada promena prija i dešava se iz pravih razloga.

   Kako je vama protekao prvi dan na novom poslu?

  S obzirom na to da sam ja bio prvi zaposleni u CBRE, najvećoj svetskoj firmi za nekretnine, prvi dan je bio veoma dinamičan, jer sam se pored svog posla bavio i organizacijom i tehničkim delovima, kako bismo firmu postavili na pravi način. Celokupna priča oko dolaska na tržište je odjeknula kao najveća vest na tržištu nekretnina u regionu, pa sam prvih par dana proveo na vezi sa klijentima koji su želeli da što više saznaju o celokupnoj situaciji, našim planovima i idejama za dalji razvoj kompanije. Ukidanjem svih franšiznih ugovora u regionu (Srbija, Hrvatska i Bugarska), firma je direktnim dolaskom pokazala koliko veruje u uspeh ovog dela Evrope.

  Šta je vaš savet „kako se postaviti“ na novom radnom mestu prema novim kolegama?

  Moj moto je da tretiram ljude na način kako ja želim da tretiraju mene. Ja uvek težim da gajim profesionalan odnos sa kolegama na poslu, bez obzira na to na kojoj poziciji rade. Mislim da je ključ uspeha našeg kolektiva upravo u tome da imamo jako dobar međuljudski odnos i da se u svakom momentu zna ko šta radi i da su naši klijenti zadovoljni. Sve dok je takva situacija, ja sam zadovoljan kao rukovodilac.

  Kako promena posla utiče na čoveka? Kako je na vas uticala? Elan? Entuzijazam? Strah?

  Ja sam tokom svoje karijere veoma retko menjao posao. Razlog tome je što sam u svaku kompaniju dolazio u pravo vreme i isto tako odlazio u pravo vreme. Svaka promena posla je bila u pravom trenutku, i kao takvu, uvek sam je doživljavao sa velikim entuzijazmom i velikom željom da na novom radnom mestu napravim još bolje rezultate. Strah od neuspeha uvek postoji i on me je uvek držao u fokusu da budem oprezan i koncentrisan na posao. Strah može da bude saveznik, ako se prema njemu čovek postavi na pravi način. Tako je i sada, kada su očekivanje velika, jer kad radite za giganta kao što je CBRE, sve osim prve pozicije na tržištu je neprihvatljivo.

  Da li iskustva koja ste imali na prethodnim poslovima „vučete“ i na novi?

  Period od 6 godina provednih u JLL-u, gde smo od prosečne firme napravili lidera na tržištu nekretnina u regionu Jugoistočne Evrope, sigurno će pomoći da pozicioniramo CBRE na isti način. Iskustvo stečeno u tom periodu će zasigurno pomoći i na novoj poziciji i u novoj kompaniji. U tom periodu sam ja lično sazreo kao osoba i profesionalac, i siguran sam da ćemo ovaj put izbeći neke greške koje smo pravili tokom prethodnih godina. Uz prave ljude i viziju, siguran sam da ćemo napraviti odlične rezultate.

  Izvor: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE