Kako je u Klunijevom filmu američki san posato košmar (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako je u Klunijevom filmu američki san posato košmar (VIDEO)

  Američki glumac i reditelj Džordž Kluni rekao je da je njegovo najnovije ostvarenje “Suburbicon” besan film za besnu zemlju i priča o tami u srcu “američkog sna”.

  “Mnogi od nas su besni, besni na sebe, na smer kojim se zemlja kreće, na smer kojim se svet kreće. SAD su trenutno najbesnije otkako ja pamtim, a živeo sam u vreme ‘Votergejta’. Nad našom zemljom je tamni oblak”, rekao je Kluni novinarima u Veneciji, gde se “Suburbicon” takmiči za “Zlatnog lava”.

  U filmu su Met Dejmon i Džulijen Mur stanovnici naizgled idiličnog belačkog predgrađa pedesetih godina u kome se dešava izliv besa kada se doseli crnačka porodica. Podele koje SAD proživljavaju danas daju “Suburbiconu” uznemirujući osećaj savremenosti.

  Tome doprinosi i uklapanje scenarija na kome su radila braća Koen sa narativom o rasnim podelama koje je inspirisala kampanja Donalda Trampa.

  “Tokom kampanje sam video mnogo govora o podizanju ograda i manjinama kao žrtvenim jarcima”, rekao je Kluni.

  To je Klunija i partnera u produkciji Grenta Heslova navelo da razmišljaju o drugih momentima iz američke istorije kada su snage podela bile u usponu. Setili su se dešavanja u Levitaunu u Pensilvaniji 1957, kada su beli stanovnici predgrađa izazvali nerede zbog doseljavanja crne porodice.

  Ta ideja se odlično uklopila sa scenariom Džoela i Itana Koena o sličnoj zajednici u kojoj zločin kreće veoma naopako na farsično krvav način.

  Slike besa belaca u filmu deluju savremeno, imajući u vidu nerede u Šarlotsvilu prošlog meseca.

  “Nažalost, ti problemi nikada nisu van fokusa u našoj zemlji. I dalje pokušavamo da ih se rešimo. I dalje imamo mnogo da uradimo povodom našeg prvobitnog greha ropstva i rasizma”, rekao je Kluni.

  Na jednom nivou, “Suburbicon” je komedija, ali društvena pitanja nikada nisu duboko ispod površine.

  “Hteli smo da bude zabavan i zloban, ali hteli smo da bude i besan. I postajao sve besniji kako je snimanje odmicalo”, naveo je Kluni.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE