Kako jedna domaća kompanija doprinosi ostvarenju ciljeva UN

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako jedna domaća kompanija doprinosi ostvarenju ciljeva UN

  Prirodne lepote koje nas okružuju i resursi planete koje koristimo čine naš život lepšim i lakšim svakog dana. Ipak, uz privilegiju uživanja u čarima prirode, dolazi i obaveza da bogatstva koja su nam data čuvamo i negujemo. Najvažniji resurs za održanje života na zemlji – čista voda, ima prioritet kada je u pitanju održivi razvoj i zaštita ekosistema Zemlje. Upravo zato, velike kompanije imaju odgovornost da svoje poslovanje razvijaju poštujući prirodu i radeći u interesu šire zajednice.

  Tako je jedna od najvećih domaćih kompanija, Naftna industrija Srbije, prepoznala značaj održivog poslovanja i ove godine objavila 10. po redu verifikovani Izveštaj o održivom razvoju, što je jedinstven jubilej u domaćoj poslovnoj zajednici. U Izveštaju se, između ostalog, navodi da NIS poslovanjem doprinosi ostvarenju 12 od 17 ciljeva Ujedinjenih nacija. Da podsetimo, UN definisale su 17 ciljeva održivog razvoja čije ispunjenje treba da doprinese ravnomernom prosperitetu svih zajednica i generacija i racionalnoj upotrebi prirodnih resursa. Među tim ciljevima, obezbeđivanje čiste vode i sanitarnih uslova ima posebnu važnost, pre svega zbog činjenice da prema podacima UN više od dve milijarde ljudi nema pristup čistoj vodi. Imajući u vidu da je voda među najvažnijim prirodnim resursima, očuvanje čiste vode jedan je od prioriteta kompanije u oblasti zaštite životne sredine.

  Odgovoran odnos prema vodnim resursima NIS dokazuje kroz ulaganje u unapređenje tehnologije recikliranja vode u Rafineriji nafte Pančevo zahvaljujući kojem se u periodu od tri godine sačuva količina vode proporcionalna Savskom jezeru u Beogradu. Kompanija poseduje 355 postrojenja za prečišćavanje vode, kako bi se ovaj resurs trošio racionalno i bez posledica po životnu sredinu. Pored toga, NIS čak 79 odsto vode za sopstvene potrebe koristi iz najmanje osetljivih resursa i na taj način čuva rezerve vode namenjene javnom vodosnabdevanju, prehrambenoj industriji i navodnjavanju poljoprivrednih površina.

  Jedna od pratećih delatnosti NIS-a već 14 godina je i flaširanje pijaće vode visokog kvaliteta iz izvora Jazak, jednog od najčistijih izvorišta prirodne vode na Fruškoj gori.

  Kompanija NIS, kao lider u oblasti odgovornog poslovanja u Srbiji, nastaviće i u budućnosti sa svojim aktivnostima posvećenim zaštiti prirodnih resursa, sa ciljem da generacije koje dolaze imaju jednak pristup prirodnim resursima.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE