Kako postati bezobrazno bogat: Surova istina koju niko ne želi da čuje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako postati bezobrazno bogat: Surova istina koju niko ne želi da čuje

  Naravno, zavisi od toga kako definišete “bogatstvo”, ali ako želite da imate milione… postoji samo jedan realističan scenario da do toga dođete.

  Mnogi bi da budu bogati, ali većina se ni ne nada da će dostići taj cilj… ali neki i uspeju. Kako piše sajt Inc.com – nikada nećete biti bogati ako radite za nekog drugog. I nikada nećete postati “bezobrazno bogati” ako živite “bezbedno”, sa “pozitvnim balansom između posla i života”.

  Sajt Inc.com je uradio mini-istraživanje: Ako biste imali najveću moguću platu, i ludački štedeli novac, opet bi vam bilo potrebno preko 30 godina da biste uštedeli veliku sumu. Kada kažemo veliku, misli se na nekoliko miliona dolara. Naravno, sve se ovo odnosi na situaciju kada radite za nekog drugog.

  “Statistics of Income Division” uradio je pre tri godine istraživanje kako bi se ustanovilo (na osnovu poreza) na koji način top 400 najbogatijih ljudi zarađuje svoj novac.

  Podaci pokazuju sledeće:

  Plata: 4.4 odsto;

  Interesi: 4.2 odsto;

  Dividende: 10.9 odsto;

  Prodaja kapitala: 65.2 odsto;

  Partnerstva i korporacije (Partnership and S Corp Net Income): 16.2 odsto.

  Šta ove brojke u stvari pokazuju? Samo mali procenat bogatstva neke osobe predstavlja plata ili zarada. Iako posedovanje nekog biznisa (ili više njih) može da donese bogatstvo, mnogo više to može da pruži – prodaja tog biznisa.

  I dalje ste sumnjičavi? Pogledajte Forbsovu listu milijardera: Gejts, Bafet, Bezos, Zakerberg, Blumberg, Pejdž, Brin… Svi su preduzetnici i svi su napravili neverovatno uspešne biznise. Tačnije, biznise sposobne za skaliranje. To znači da imaju mogućnost za širenje, veliki broj ogranaka, i to širom sveta… Tako postajete “glavni igrač” u svojoj industriji.

  Da je lako mogao bi svako, ali sada bar znate kako se nećete obogatiti. Tu su i korisni saveti koji mogu da poboljšaju vaš budžet:

  [preporucene_vesti ids=”256311, 257381, 255788″]

  Izvor: BIZLife

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE