Kako postići mnogo za kratko vreme

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako postići mnogo za kratko vreme

  Svi poznaju nekoga ko radi puno radno vreme, volontira, vodi uspešan blog i nekako pronalazi vreme da kupuje namirnice, zdravo se hrani, šeta kuče, oh da i da trči maraton.

  Iako svima dan jednako traje, nekako se čini da te osobe uspevaju mnogo više da postignu od drugih. Kako to rade?

  Biznis Insajder je objasnio kako takvim osobama sve to “polazi za rukom”:

  Potpuno su posvećeni

  Šta god da sada radite, potpuno se tome posvetite. Ako na primer pogledate olimpijsko takmičenje primetićete da je svaki takmičar u potpunosti skoncentrisan na svoj trenutni rad. Tako treba da se odnosite prema svemu što radite jer je ključ u koncentraciji.

  Izbegavaju multitasking (rad više stvari istovremeno)

  Današnji način života iziskuje da budete “uključeni” u mnogo toga, počevši već od mnogo društvenih mreža – multitasking je prosto postao norma.

  Ali ljudi nisu “konstruisani” da rade više stvari istovremeno. Zapravo mnoga istraživanja pokazuju da nam to “ide veoma loše”. U takvim situacijama se gubi fokus i greške su češće.

  Druže se sa onima koji postižu mnogo

  Verovatno ste čuli za izraz “ako ste najpametnija osoba u sobi, treba da je napustite”. Isto važi i za dostignuća i produktivnost. Treba da se okružite ljudima koji će vas svojim postupcima podstaći da “radite na sebi” i da se trudite da sve što radite bude bolje.

  Sprečavaju negativne emocije

  Kada dozvolite da se u vama “talože” negativne emocije, to će vas samo navesti na destruktivni put. Pronađite strategiju koja vama odgovara da se toga “oslobodite”, bilo da je to pisanje dnevnika, meditiranje ili jednostavno vežbanje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE