Kako su Beograđanka i Crnogorac sagradili 7 hotela u Boki

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako su Beograđanka i Crnogorac sagradili 7 hotela u Boki

  Milena i Nikola Milić su bračni par koji u jednom od najlepših zaliva ima uspešan biznis u hotelijerskoj industriji. Poseduju sedam hotela visoke kategorije, plažu i plažni restoran. Milena je rodom iz Beograda a pre 10 godina došla je da živi u Boku kotorsku. Nikola je iz Crne Gore i svojom upornošću, radom i investiranjem uspeo je da stvori regionalno prepoznatljiv brend – hotelsku grupaciju “Casa del Mare”. U sklopu grupacije posluje i Bokaca – plaža sa restoranom koju je pretvorio u oazu za uživanje.

  „Hotelska grupacija ’Casa del Mare’ je nastala pre oko 10 godina sa prvom investicijom moje porodice, koju smo preuzeli da vodimo supruga i ja. Imali smo tada  23 – 24 godine. Poželeli smo da osnujemo grupaciju za upravljanje malim hotelima, jer smo shvatili da je u našoj državi glavna privredna grana turizam a hotelijerstvo je, generalno, perjanik i glavni turistički proizvod“, kaže Nikola.

  Imajući u vidu da se u Crnoj Gori izgradilo dosta velikih hotelskih lanaca porasla je i konkurencija.

  „Dolaskom velikih hotelskih lanaca shvatili smo da će biti neophodno da bi se pariralo njihovom znanju, operativi, strandardima i procedurima, da i mi imamo isto i u malim butik hotelima. Inače, broj butik hotela je u porastu i sve više postaju interesantni turistima“.

  Ispod hotela Casa del Mare, nalazi se plaža i plažni restoran Bokaca koju su Milići sagradili.

  „Krajem sezone 2009. otvoren je naš prvi hotel Casa del Mare nakon čega smo, godinu dana kasnije, investirali u plažu Bokaca. Ranije je na prostoru gde se danas nalazi plaža i restoran bila deponija , uz samu obalu sadašnjeg kupališta.  Pre 1979. na ovom mestu je postojala kuća koja se nakon razornog zemljotresa našla u moru. Stare fotografije pokazuju da je ovde bilo malo poluostrvo a na njemu je bila lepa pešćana plaža i ta stara kamena kuća. Na tom mestu je napravljena Bokaca“, priča Nikola.

  Nakon rasčišćavanja terena krenuli su u izgradnju a 2016. godine  dobili su dokumentaciju od Morskog dobra i resornog ministarstva.

  „Naš prvi hotelski objekat do 2017. godine imao je osam smeštajnih jedinica sa kategorijom od četiri zvezdice. Sada radimo rekonstrukciju i nadogradnju i hotel Cala del Mare će imati 17 smeštajnih jedinica i kategoriju od pet zvezdica.  Meni i mojoj sugruzi, ali i ljudima koji su se u međuremenu zajedno sa nama oformili u ovom poslu, je važno da ovo bude show room brenda Casa del Mare, u smislu poslednjih tehnoloških dostinuća, našeg znanja i pravca u kom želimo dalje da se razvijamo u sferi butik hotela. Inače u zalivu imamo sedam hotela i svi su u kategorijama četiri i pet zvezdica“.

  Prema njegovim rečima u renoviranom hotelu  sve sobe su različite i temaski odvojene, a teme su vezane za  – mandarinu, maslinu, lavandu, nar, mimozu….Supruga Milena je sa dizajnerom enterijera u muzejima u Perastu i Kotoru pronašla mustre za bokeljske čipke koje su ugravirane na ulaznim vratima svake sobe u drvetu.

  “Hotel ima i spa centar sa bazenom, saunom, parnim kupatilom, malu kongresnu salu za 40 do 50 ljudi, dečiju igraonicu, dva restorana, na krovu će biti zen bašta sa hidromasažnom kadom, teretana…U suštini, ono što je razlika između butik hotela i velikih hotela je da veliki pružaju sadržaje ali ne mogu da pruže personalnu uslugu zbog velikog broja gostiju. Mali hoteli, sa druge strane, mogu da pruže personalnu uslugu ali ne mogu da ponude sadržaje jer su u malom prostoru. Mi smo se potrudili da objedinimo te dve svari“, kaže on.

  Hotelska grupacija Casa del Mare dobitnik je priznanja za najbolji hotelski menadžment u Crnoj Gori za 2018. godinu Poznati su i po „izvozu znanja“ pa su tako radili poslove za “Swisslion”, Rodoljuba Draškovića, kao i za njegov hotel u Trebinju.  Pored toga, sklopili su ugovor i sa investitorom iz Hrvatske koji otvara hotel sa pet zvezda u Primoštenu, u blizini Splita i nadaju se da će taj hotel nositi ime bredna Casa del Mare.

  Izvor: Bizlife

  Foto: Tanja Njegomir/Privatna arhiva

  Piše: Tanja Njegomir

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE