Kako treba da se hranimo kada smo bolesni?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako treba da se hranimo kada smo bolesni?

  Hrana ima veliki uticaj na zdravlje, pa je veoma važno da pazimo šta jedemo kada smo bolesni, kako bismo pomogli telu da se izbori s virusima.

  Kada ste bolesni, nemojte se ustručavati “da navalite” na sledeće:

  Čaj

  Topli napici pomoći će da se ublaži bol u grlu, a para iz njih prijaće začepljenim disajnim putevima. Najbolji izbor je zeleni čaj, jer obiluje antiokisdansima koji su ključni za regeneraciju ćelija u telu i detoksikaciju.

  Fermentirana (ukiseljena) hrana

  Kiseli kupus, turšija i kefir bi trebalo da budu sastavni deo svakog obroka tokom zime, a naročito kada smo bolesni. U crevima se krije ključ jakog imuniteta, a za zdravlje creva bitna je fermentirana hrana.

  Jogurt

  Hrana bogata proteinima (u čaši jogurta ima više od 20 grama proteina) prva je linija obrane od virusa. Proteini pomažu ćelijama da se regenerišu. Kada osetite malaksalost, navalite na jogurt. Preporučuje se u većim količinama, nego što ga inače konzumirate.

  Kelj

  Spada u najzdravije vrste povrća i trebalo bi ga što češće jesti. Obiluje vitaminima i mineralima, naročito vitaminima A, C, K i E te gvožđem, magnezijumom, kalcijumom i kalijumom. Kelj će vam pomoći da ojačate imunitet.

  Pileća supa

  Pileća supa je savršen obrok za vreme gripa i prehlade. Obiluje neophodnim nutrijentima, a dokazano je i da ima protivupalno dejstvo. Čak i ne mora biti domaća. Poslužiće i ona iz kesice. Osim što će nas nahraniti, pileća supa će telu nadoknaditi izgubljenu tečnost te nas zagrijati.

  Izvor: BIZLife/Strani mediji/metro-portal.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • dr24hour

   A zašto da ne bacimo akcenat na to kako da se hranimo i šta da radimo da ne budemo bolesni... Zračenje mobilnih je jako štetno i spada u grupu IIb kancerogena - smanjiti upotrebu mobilnih na minimum i koristiti zaštitnike koji modifikuju ćelijski odgovor na to zračenje. Hrana nam je puna teških metala zbog toga što se tretira pesticidima i herbicidima, posebno je puno teških metala voće i povrće koje raste pored puta - zašto ne bi koristili preparate koji eliminišu teške metale, detoxamin, cilantro, crveni zdravac... Zagađen vazduh -pa danas makar postoje fotokatalitički prečišćivači vazduha koji mogu eliminisati i čestice manje od 2,5PM. Voda iz česme je puna hlora, fluora, teških metala i veoma je velike tvrdoće - povremeno koristite prolom vodu ili prečišćivače vode na bazi reverzne osmoze koji se mogu ugraditi ispod česme, i uvek ćete imati dobru vodu. Loš Vam je imunitet - ne čekajte da se razbolite, jedite namirnice bogate vitaminom C ili ako više volite suplemente tu su spirulina, moringa, OPC+C, kordiceps, reiši gljiva, Omega 3. Rešenja dakle ima... Složićete se da je ulog veliki i da je sve to skupo...ali pre nego što izračunate koliko košta zdravlje, zapitajte se koliko košta bolest.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE