"Kakvo je stanje? Tražili od radnika da poklone firmi POLA MINIMALCA"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Kakvo je stanje? Tražili od radnika da poklone firmi POLA MINIMALCA”

  Prognoza da će pad bruto domaćeg proizvoda u Srbiji biti jedan do dva odsto je suviše optimistična, smatra počasni predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

  Predstavnici vlade su ocenili da BDP neće pasti više od dva odsto, dok predsednik države Aleksandar Vučić smatra da uopšte neće biti pada.

  Atanacković, s druge strane, ne veruje da u Srbiji pad BDP-a neće biti veći od dva odsto u situaciji kad zapadnoevropske zemlje prognoziraju pad od osam-devet odsto.

  Atanacković je ocenio da je od 15. marta mnogo više radnika ostalo bez posla od njih 2.000 koliko pokazuje statistika.

  Dodao je da nisu evidentirani radnici koji su ostali bez posla a radili su preko agencija i na ugovore o povremenim i privremenim poslovima.

  On je rekao da će se realno stanje videti početkom juna kada bude pri kraju državna dotacija od po tri minimalne zarade za radnike malih i srednjih preduzeća i kada se vidi da li će se vratiti tražnja robe.

  „Ne verujem da će nemačka automobilska industrija početi odmah da radi punom parom od čega zavisi i rad domaćih kompanija koje se bave proizvodnjom delova za tu industriju”, rekao je Atanacković.

  Atanacković je rekao da stanje pojedinih firmi najbolje pokazuje to što su predlagale radnicima da pola minimalca od državnih dotacija poklone firmi za plaćanje poreza i doprinosa, a da za to vreme zbog smanjenog obima posla sede kod kuće.

  Istakao je da to nisu česti slučajevi i da se takav dogovor sprovodi kada je u obostranom interesu i radnika i poslodavca, kao i da se za tim rešenjem poseže kada nema drugog rešenja.

  Izvor: Beta

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Komentari

  • Marko

   Čuj pola plate... pa meni će moja firma da otkine sve tri plate,svih 90 i kusur hiljada. A radili smo bez prestanka, punom parom za vreme vanrednog stanja. Posteno smo moje kolege i ja zaradili platu ali je necemo dobiti. Recite vi meni ima li zakona u ovoj drzavi?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE