Kalemegdanska žičara dobila dozvolu - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Kalemegdanska žičara dobila dozvolu

  Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je dozvolu za izgradnju gondole koja će povezivati Kalemegdan i Ušće.

  Kako se navodi u saopštenju nadležne institucije, ovaj dokument je u skladu sa važećim prostornim planom i aktima Grada. Dozvola je izdata u skladu sa rešenjem Zavoda za zaštitu spomenika kulture i odnosi se na pripremne arheološke radove na Kalemegdanu. Sve je u skladu sa zakonskim propisima, kažu iz resornog ministarstva.

  Kako su Novostima rekli iz JP Skijališta Srbije, koje je jedan od investitora, izvođenja pripremnih radova na Beogradskoj tvrđavi počeće posle sticanja svih uslova.

  Pripremni radovi planirani su u svrhu zaštite arheoloških istraživanja na lokaciji polazne stanice na Kalemegdanu, za šta je dobijena dozvola od Ministarstva kulture, ističu iz Skijališta Srbije.

  Planirano je postavljanje gradilišne ograde, postavljanje instalacija, izvođenje zemljanih radova, stabilizacija terena i osiguranje iskopa bušenim šipovima prema susednim parcelama.

  Procenjeni rok trajanja pripremnih radova je oko 90 dana, navode iz JP Skijališta Srbije. Međutim, trajanje ove faze moglo bi biti produženo, u zavisnosti od trajanja arheološkog iskopanja na Kalemegdanu.

  Izvor: Novosti

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE