Kanađani definitivno nisu ispunili uslove za Bor

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kanađani definitivno nisu ispunili uslove za Bor

  Komisija koja sprovodi tender za izbor strateškog partnera za Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor otvorila je dve ponude koje su ispunile tražene uslove – kineske firme Zijin i ruske Ju gold, izjavio je ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

  Komisija je proverom tri pristigle ponude utvrdila da ponuda kanadske kompanije Dajmond filds nije ispunila neophodne uslove, jer u određenim elementima nije imala obavezujući karakter i nije bila praćena bankarskom garancijom.

  Antić je rekao da očekuje da će, posle ocene ponuda, ugovor o prodaji udela u RTB-u biti potpisan u septembru, a da bi strateški paratner operativno upravljanje tom kompanijom mogao da preuzme od početka 2019. godine.

  Ministarstvo privrede, zaduženo za tender za RTB, još se nije oglasilo o otvaraju ponuda zainteresovanih kompanija.

  Rok za dostavljanje ponuda za RTB Bor istekao je 20. avgusta.

  Tenderom je predviđeno da strateški partner RTB-a za udeo u vlasništvu te kompanije mora da investira najmanje 350 miliona dolara. Nije definisan vlasnički udeo RTB-a koji država iznosi na prodaju, pa će pobednik na tenderu biti onaj ko ponudi najviše para za najmanji vlasnički udeo u firmi. Podnosilac ponuda može biti domaća ili strana kompanija koja se najmanje 10 godina bavi eksploatacijom ili proizvodnjom bakra ili ostalih plemenitih metala.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Komentari

  • TRex

   "U Gold" je kiparska firma, a ne ruska, koja je samo u ruskom vlasništvu. Kako je ta firma uopšte ispunila uslove tendera?! Kineska firma je direktan veliki proizvođač i ona je najbolje rešenje za RTB Bor.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE