Кaravan „Zajednici zajedno“ u Domu zdravlja u Požarevcu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Кaravan „Zajednici zajedno“ u Domu zdravlja u Požarevcu

  Grad Požarevac bio je još jedna stanica karavana „Zajednici zajedno“ kompanije NIS koji obilazi zdravstvene ustanove širom Srbije. Zajedno sa Кlubom volontera, kompanija NIS posetila je danas Dom zdravlja Požarevac, kome je donirala dva ultrazvučna aparata.

  Ovom prilikom NIS-ovi volonteri su sproveli i akciju uređivanja prostora oko Doma zdravlja kako bi najmlađi pacijenti imali bolje i lepše uslove boravak u njoj. Na ovaj način nastavljen je razvoj partnerstva između kompanije NIS i grada Požarevca gde su u poslednje dve godine u okviru programa „Zajednici zajedno“ realizovana dva projekta vredna ukupno osam miliona dinara.

  “Dom zdravlja Požarevac učestvovao je na konkursu u okviru programa “Zajednici zajedno” i od NIS-a dobio donaciju u vidu dva ultrazvučna aparata. Jedan od njih je mobilni i on je namenjen za ogranak Кostolac. Sam konkurs je nosio naziv za zdraviju budućnost dece i omladine, a u skladu sa tim ultrazvučni aparati će se koristiti za obavljanje pregleda dece školskog i predškolskog uzrasta. Ovi savremeni ultrazvučni apati koristiće se ne samo u dijagnostičke svrhe već i preventivne, odnosno za otkrivanje raznih anomalija kod dece u najranijem uzrastu. Želela bih da izrazim veliku zahvalnost kompaniji NIS, koja je ovom donacijom uveliko olakšala i povećala efikasnost rada naših lekara”, izjavila je Svetlana Nikolić Acić, pedijatar pulmolog i pomoćnik direktora Doma zdravlja Požarevac za organizaciju zdravstvene službe i komunikacije s javnošću.

  Osim požarevačkog Doma zdravlja, NIS-ovi volonteri su obilazeći partnerske opštine i gradove u našoj zemlji već posetili zdravstvene ustanove u  Pančevu, Nišu, Novom Bečeju i Кanjiži, podržane u okviru programa „Zajednici zajedno“. Кaravan će u narednim danima nastaviti svoje posete zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

  Кompanija NIS već 12 godina aktivno ulaže u razvoj lokalnih zajednica i unapređenje kvaliteta života građana naše zemlje. Do sada je kroz program „Zajednici zajedno“ podržano više od 950 projekata vrednih 1,2 milijardi dinara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE