"Kazniti direktore koji teraju radnike na mitinge"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Kazniti direktore koji teraju radnike na mitinge”

  Direktori javnih preduzeća koji zahtevaju od zaposlenih da prisustvuju stranačkim mitinzima tokom predizborne kampanje moraju da snose krivičnu odgovornost zbog kršenja prava iz radnog odnosa.

  To poručuje Zaštitnik građana Saša Janković, ističiući da “građane treba ohrabriti da stranačkim aktivistima ili direktorima javnih preduzeća slobodno kažu: Ne!”.

  Ti direktori koji uz pretnje otkazima, radnike teraju na stranačke mitinge, treba da snose krivičnu odgovornost. Ukoliko zaposleni dobije otkaz, nadležni sud u radnom sporu mora da ga vrati na posao, kazao je Janković u intervjuu za radio Sto plus.

  On je naglasio da, s druge strane, ne treba zakonom regulisati ponašanje partijskih aktivista koji telefonom ili od vrata do vrata ubeđuju građane da glasaju za njihovu političku opciju.

  “Ne treba to zakonom kažnjavati. Mi treba da smo slobodni da razgovaramo s njima ili s prodavcima usisivača, sakupljačima sekundarnih sirovina. To je normalno.”

  Međutim, nije normalno ako neko to uporno radi ili želi da izvrši odmazdu nad vama ukoliko ne želite da razgovarate, kažete mu vaše političko uverenje ili odbijete da idete na miting, što se dešava. Tu treba uvesti efikasne institucije za kažnjavanje takvih postupaka, rekao je Janković.

  Pojavu falsifikovanja hiljada potpisa podrške za izborne liste, ombudsman je ocenio kao “vrhunac apsurdne situacije koja je posledica nekažnjivosti tog krivičnog dela u Srbiji”.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE