KC Niš ne plaća PREKOVREMENO: Jednoj lekarki duguju POLA MILIONA dinara!?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KC Niš ne plaća PREKOVREMENO: Jednoj lekarki duguju POLA MILIONA dinara!?

  Lekari niškog Kliničkog centra od ranije tvrde da ne dobijaju novac za sve prekovremene sate, zbog čega najavljuju tužbe protiv ustanove u kojoj su zaposleni.

  Ministar Zlatibor Lončar je nedavno, baš u Nišu rekao da je to rešeno, ali plata nakon njegove izjave, kažu lekari, pokazuje da nije. I dalje je manja od zarađenog, pa zato nakon zajedničkog sastanka najavljuju tužbe.

  Problem je u broju radnih sati koje lekari nisu mogli da naplate, jer kako je i sam ministar zdravlja pojasnio, sistem ne prepoznaje više prekovremenih sati od 40.

  Međutim, u praksi u drugim zdravstvenim centrima tog problema nema. Lekari kažu da je niški izuzetak u kome “dežuraju koliko im kažu, a plaćeni su koliko im odrede”.

  Broj radnih sati problem je bio i pre epidemije, a eskalirao poslednjih meseci zbog puno posla, a malo ljudi.

  Ministar je rekao da je to rešeno, a lekari tvrde da nije.

  Plata je bez dnevnica i realnog prekovremenog. Kad dobiješ platu, po njoj si dežurao na primer pet dežurstava radnim danom ili tri radnim i jedno vikendom. A mi imamo i po osam mesečno, pričaju lekari.

  Drugi kažu, imaju i više od 10 dežurstava. Po plati – duplo manje. Zato su na zajedničkom sastanku odlučili da tuže ustanovu u kojoj rade.

  Pokrećemo proceduru oko tužbi, još sledećeg meseca. Jednoj našoj koleginici veštak je izračunao da joj za zadnje tri godine duguju 460.000 dinara, pišu lekari.

  Zašto postoje ovi problemi i kada će i kako biti rešeni, pitanja su na koja ne odgovaraju ni iz Kliničkog centra, ni iz Ministarstva zdravlja.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE