Keltska i srpska srednjevekovna crkvena umetnost na Sava Promenadi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Keltska i srpska srednjevekovna crkvena umetnost na Sava Promenadi

  Sunčani prolećni dani su iza ugla, a uzbudljivim avanturama na otvorenom kompanija Belgrade Waterfront ide u susret bogatim vizuelnim doživljajem na jednom od omiljenih beogradskih šetališta.

  Sava Promenada će, od subote 9. marta, posetiocima ponuditi mogućnost da uživaju u susretu dveju starih crkvenih umetnosti – keltskoj i srpskoj, kroz jedinstvenu izložbu fotografija pod nazivom „Keltska i srpska srednjevekovna crkvena umetnost: Paralele i uticaji“. Izložbu će u 15 časova zvanično otvoriti direktor Beogradskog irskog festivala Jas Kaminski.

  Baš u vreme kada sve počinje da cveta, ova izložba doneće u Beograd duh zelene Irske, u okviru sedmog izdanja manifestacije Beogradski irski festival. Obala Save će tokom marta biti u znaku deteline sa tri lista, pa će zaljubljenici u irsko kulturno nasleđe biti u prilici da istraže sličnost između dve udaljene zajednice, koje će izložba živopisno prikazati.

  U okviru izložbe, biće predstavljene sličnosti i razlike na polju manastirske arhitekture koja ostavlja bez daha, sa kulama i zvonicima kakvi su obeležili srednji vek u Irskoj i Srbiji, uz fotografije jedinstvenih rukopisa i nakita iz tog vremena, kao i primera paganskih simbola koji su ušli u upotrebu u hrišćanstvu.

  Veze i uticaji na polju umetnosti, ma koliko delovali udaljeno i neverovatno, često pokazuju kako su granice tu samo da bismo ih prešli i povezali se. Pridružite nam se i otkrijte povezanost različitih kultura u samom srcu Beograda!

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE