Dominacija kineskih kompanija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dominacija kineskih kompanija

  Poslednjih godina kineske kompanije su tražile različite načine da postanu dominantnije u odnosu na američke, ali su u tome imale osrednje rezultate. Ove godine, sudeći prema Forbsu situacija se menja.

  Trampova uprava je početkom godine odobrila kupovinu američke kompanije “Akrion Systems” pekinškoj firmi “Naura Microelectronics Equipment”, a desila su se i druga “velika spajanja”.

  Snaga tih velikih kupovina ogleda se u ovogodišnjoj Forbsovoj listi “šampiona rasta” (Global 2000: Growth Champions) na kojoj kineske kompanije zauzimaju sedam od prvih deset mesta, ali i svih prvih pet.

  Prošle godine, Kina je imala svega četiri od prvih deset mesta.

  Na vrhu liste sada je kineska kompanija za nekretnine “Greenland Holdings Group”, koja je prošle godine imala vrednost prodaje od 44,8 milijardi dolara i 1,5 milijardi profita.

  Pomerila se sa trećeg mesta koje je zauzimala 2017. godine na listi.

  Ta kompanija ima tržišnu vrednost od 13,9 milijardi dolara, a nedavno je objavila partnerstvo sa američkom građevinskom firmom “AECOM”.

  Na Forbsovoj listi slede je kompanije “HNA Technology”, “S.F. Holding”,”Hubei Biocause Pharmaceutical”, “Sumec Corporation”.

  Jedina zemlja koja je napravila “proboj” u prvih deset je Južna Koreja sa kompanijom “SK Holdings” koja se bavi telekomunikacijama. Kompanija je udvostručila profit, koji je sa 2,4 milijarde dolara u 2016. godini, porastao na četiri milijarde u 2017. godini.

  Izvor: Forbes

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE