Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Kineski brodari prate kineske investicije – na pomolu najveći logistički poduhvat u Srbiji

Jedan od vodećih kineskih brodara Chipolbrok stiže u Srbiju. Nedavno je u Kini potpisan ugovor o ekskluzivnoj saradnji između kompanija Chipolbrok i Express Global za područje zapadnog Balkana.

Chipolbrok je prestižna kompanija na koju su Kinezi izuzetno ponosni, jer je to prva „joint venture“ firma između dve zemlje u novijoj istoriji Kine. Osnovani su 1951. godine kao kinesko-poljsko akcionarsko brodarsko društvo na osnovu sporazuma Poljske i Kine, navodi sajt plutonlogistics.com.

Kako bi postao partner Chipolbroka, Express Global je prošao višegodišnju proveru, koja je finalizovana potpisivanjem ugovora i početkom realizacije jednog velikog projekta.

“Ovo je izuzetno važna vest i mogu slobodno da kažem da je na pomolu najveći logistički poduhvat u Srbiji. Inače, Chipolbrok je specijalizovan za zahtevne projekte u infrastrukturi i industriji, bilo da je u pitanju transport specijalnih tereta, vangabaritne robe i drugih nestandardnih konstrukcija. Naveo bih da je kompanija bila uključena u izgradnju metroa u Šangaju, rekonstrukciju Bruklinskog mosta, izgradnju rafinerije nafte u Egiptu… Zato sam uveren da će biti uključena i u kineske projekte u Srbiji “, kaže direktor kompnije Express SEE u Srbiji Slobodan Filipović.

Naglašava da je u Kini potpisan ugovor za kompletnu logistiku jednom velikom kineskom investitoru u Srbiji, a za ceo posao je zadužen Express SEE doo Beograd. U pitanju je veoma zahtevan projekat transporta opreme i postrojenja. Reč je o vangabaritnom teretu koji će ići specijalnim brodovima, a deo opreme će biti transportovan u više od 1.000 kontejnera.

Express Global je osnovan u Đenovi, a osim nekoliko kancelarija u Italiji, kompanija je prisutna i u Americi, Kini, Sloveniji, Hrvatskoj i u Beogradu. Express Srbija se bavi organizacijom svih vidova transporta – pomorskog, kamionskog, avio, kao i carinjenjem.

Izvor: plutonlogistics.com

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE