Kineski lekar o Srbiji: Građani su neoprezni, PRODUŽITI policijski čas na 24 sata

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kineski lekar o Srbiji: Građani su neoprezni, PRODUŽITI policijski čas na 24 sata

  Guo Jubjao, načelnik Odeljenja za pulmologiju i intenzivnu negu Prve pridružene bolnice Univerziteta Sun Jat-Sen, kaže da je tim kineskih lekara, koji je osim Beograda, obišao i druge gradove u Srbiji, kako bi se upoznali sa situacijom na terenu, primetio da je mnogo ljudi na ulicama, posebno vikendom, a da prema njegovoj proceni, određeni broj građana ne nosi maske.

  ‘’Nisu dovoljno oprezni i zato smatramo da država treba da produži policijski čas na 24 sata’’, kaže Guo u izjavi za Tanjug putem skajpa,prenosi TV Prva.

  Ipak, upoređujući epidemiološku situaciju u Srbiji sa Italijom i Španijom, navodi da je naša zemlja na vreme preduzela adekvatne mere kontrole i prevencije epidemije i da to daje rezultate.

  On kaže da je jedna od preporuka Kine u borbi protiv korona virusa da je važno koncentrisati resurse, stručnjake i pacijente u ‘’korona bolnicama’’ i da se na taj način postižu bolji rezultati.

  Izvor: Tv Prva

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Jona

   A maska nema, ako obidjem 10 apoteka i ni u jednoj nema maski,, da li sam ja neposlusna ili je drzava nesposobna???

   • I.

    Nije izgovor, ako hoćeš možeš i od krpe za suđe da je napraviš, ako ne možeš da je nabaviš. Ko želi, snaćiće se.

  • Zoran

   Zar Kinezi da nam kroje kapu?Vec nam je dovoljno muke naneto! Ovim van.stanjem preko mere je jos gore uradjeno nego sto jeste.Redovi veliki i spred poste, banke, marketa!Bolje da je bilo kao na picetku, nista nebi izgubiliSve do 20 h, a pisle ko prekrsi ne da bi ga kaznio sa 150 hiljada, nego sa 300,pa nek onda izvole i krse pravila! A ne ovako.

  • M. B.

   Ko zna da li su ovo Kinezi stvarno rekli. Takve mere nisu uvođenje ni u Kini, osim u delu provincije gde je grad Vuhan. Meni više uma smisla da se izokuku gradovi koji predstavljaju žarišta. Zar da zbog nekoliko gradova stavimo u karantin celu zemlju? I ove dosadqšlje mere su preterane.

  • Realan

   Kao sto je i svetska zdravtstvena organizacija objavila, platnene i hirurske maske ne štite vas od virusa vec drugoga od vas. Virus je toliko mali 130 nanometara (nm je milioniti deo metra) tako da lako prolazi kroz teksturu. Gumene maske su najbolje.

  • Spok

   Najbolje da svako svoje gace navuce preko face

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE