Kineski proizvođač električnih automobila NAPRAVIO BUM na američkoj berzi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kineski proizvođač električnih automobila NAPRAVIO BUM na američkoj berzi

  Kineski proizvođač električnih vozila koji je juče debitovao na američkoj tehnološkoj berzi već je u svojoj senci ostavio akcije drugih kompanija.

  Inicijalna javna ponuda kompanije Li Auto prikupila je procenjenih 1,1 milijardu dolara. Na otvaranju se akcijama ove kompanije trgovalo za 15,50 dolara po akciji, cena je dostigla rekord od 17,50 dolara, a ostala je na stabilnih 16 dolara u trgovanju posle podne. To je znatno iznad raspona ponude kompanije od 8 do 10 dolara.

  Kompanija Li Auto proizvodi električna SUV vozila. Proizvodnja prvog modela, sa šest sedišta Li ONE, počela je u novembru, a 30. juna isporučeno je više od 10.400 automobila, prema dokumentima koji su 10. jula dostavljeni američkoj Komisiji za hartije od vrednosti.

  Raspon cena za vozila ove kompanije iznosi od 21.000 do 70.000 dolara.

  U poslednje vreme berzama se širi entuzijazam investitora za električna vozila. Vrednost akcija Tesle Ilona Maska utrostručile su se od početka godine. U međuvremenu, Nikola Motor, koji je izašao na berzu prošlog meseca, sada ima tržišnu kapitalizaciju veću od 10,6 milijardi dolara.

  Teslina tržišna kapitalizacija iznosi više od 279 milijardi dolara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE