Kineski stručnjak SIGURAN da će Srbija POBEDITI virus

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kineski stručnjak SIGURAN da će Srbija POBEDITI virus

  Jedan od kineskih stručnjaka iz tima koji je Kina poslala Srbiji kao pomoć u borbi protiv korona virusa, izjavio je da je važno sprovesti masovno testiranje građana u Srbiji na korona virus kako bi se našli zaraženi jer “se tokom treće i četvrte sedmice od početka epidemije ubrzano povećava broj zaraženih”.

  Lin Bingliang sa Odeljenja za zaraze provincije Guangdong, kazao je da je bio na sastanku s ministrom zdravlja Zlatiborom Ločarom na kojem je zaključeno da Srbija ima dovoljan broj respiratora.

  “Takođe je važno da se primenjuju mere izolacije kako bi se sprečilo dalje širenje na druge ljude”, rekao je on za RTS.

  Istakao je da je COVID-19 akutna bolest koju je moguće izlečiti kod ljudi s jakim imunitetom, te je naveo da je da je potrebno aktivno se suočiti s virusom i da je siguran da će on biti pobeđen.

  Kazao je da se u Srbiji koriste dve od četiri vrste lekova koje se u Kini upotrebljavaju za borbu protiv korona virusa, a koje i Svetska zdravstvena organizacija preporučuje.

  Dodao je da kineski stručnjaci posetili gradove u Srbiji i istakao da je jako važno da zdravstveni radnici nauče da se samozaštite kako se ne bi zarazili.

  Stručnjak za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti, Peng Zikiang, kazao je da smatra da su zatvaranje granica, policijski čas i uvođenje vanrednog stanja veoma dobre mere u borbi protiv korona virusa.

  Zikiang je istakao da treba za testiranje treba među građanima odabrati ljude koji su došli iz inostranstva, kao i one koji su imali direktan kontakt s obolelima jer je cilj, kako je rekao, što ranije otkrivanje zaraženih.

  Ocenio je da je situacija u vezi s korona virusom u mnogim zemljama teška.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE