Kinezi grade četiri beogradske garaže

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kinezi grade četiri beogradske garaže

  Stručni tim Grada Beograda ocenio je kao pozitivnu ponudu kineskog konzorcijuma za projektovanje, finansiranje, izgradnju, upravljanje, održavanje i prenos četiri podzemne garaže na teritoriji Beograda, javio je Beoinfo.

  Reč je o konzorcijumu društva China Shandong International Economic & Technical Cooperation Co. Ltd. i društva China Transinfo Technology Co. Ltd.

  Na osnovu zaključaka finansijskih i pravnih savetnika Grada Beograda ponuda je ocenjena kao “prihvatljiva, blagovremena, obavezujuća i važeća”, kako je i predviđeno Konkursnom dokumentacijom.

  Ponuda će biti upućena Skupštini grada Beograda na razmatranje, a ako se odbornici saglase, potpisao bi se ugovor sa ponuđačem nakon čega bi i započela realizacija projekta.

  Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je bi izgradnja garaže na Studentskom trgu sa oko 700 parking mesta mogla da počne s prvim prolećnim danima u martu. Projektuju se garaže u Fruškogorskoj na Kosančićevom vencu i na uglu Vlajkovićeve i Kosovske, a izgradnja ove dve garaže bi trebalo da počne do kraja 2019. ili najkasnije s prolećem 2020. godine, rekao je Vesić.

  On je dodao da projektovanje garaže na Trgu republike počinje čim se završi studija za metro, kojom će tačno biti utvrđena trasa metroa na ovoj lokaciji.

  Parking servis je dobio nalog da počne s projektovanjem garaža u Skerlićevoj ulici iza Narodne biblioteke i ispod Beogradskog dramskog pozorišta i te dve garaže gradiće samostalno, poručio je Vesić.

  Izvor: Danas, FoNet

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE