KKR želi samo loše zajmove privrede u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KKR želi samo loše zajmove privrede u Srbiji

  Američki investicioni KKR fond koji se bavi otkupom problematičnih kredita, želi da preuzme loše zajmove privrede u Srbiji, ali nije zainteresovan za pozajmice građana, pišu današnje Večernje novosti.

  Tom listu je u KKR fondu rečeno da su osnovali Pilarstoun platformu u Evropi, koja se samo fokusira na zajmove kompanija.

  “Pilarstoun platforma koju smo razvili u Evropi do sada nije razmatrala konkretnu mogućnost investiranja u Srbiji”, rekli su predstavnici KKR-a.

  Pilarstoun podržava banke širom Evrope u upravljanju problematičnim kreditima. Ta platforma obezbedjuje sredstva i ekspertizu kao pomoć kompanijama da se stabilizuju, rastu i stvore vrednost.

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je pre nekoliko dana sa predstavnicima fonda KKR o stanju srpske ekonomije, sporazumu sa Medjunarodnim monetarnim fondom i novim investicijama.

  Dejvid Petreus koji je na čelu KKR-ovog Globalnog instituta istakao je da je KKR zadovoljan dosadašnjim investicijama u Srbiji i izrazio nadu da će uskoro proširiti svoj investicioni paket, kako u Srbiji tako i u regionu.

  Tada su razgovarali i o pronalaženju modela za rešenje nenaplativih kredita banaka u Srbiji, na kojem već rade zajedničke radne grupe Ministarstva finansija, Narodne banke Srbije i KKR.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE