Ključ uspešne KUPOVINE: 3-7-14 šoping PRAVILO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ključ uspešne KUPOVINE: 3-7-14 šoping PRAVILO

  Ukoliko ste ovog vikenda planirali da idete u kupovinu, ovo šoping pravilo vam može pomoći

  Dešava vam se da kupujete stvari koje obučete jednom ili čak nijednom? Ukoliko vam je dosadila uzaludna kupovina stvari koje samo brišu prašinu u ormaru i zauzimaju mesto,  sve popularnije 3-7-14 šoping pravilo može vam pomoći.

  Većina verovatno ne zna o čemu je reč, ali ukoliko počnete da ga primenjujete vaša kupovina će postati mnogo uspešnija, a nijedan komad odeće neće biti uzaludno kupljen.

  Iza ovog pravila stoji kostimografkinja Jenn Rogien, koja je postala poznata zbog serija “Girls”, “Russian doll” i “Orange is the new black”, u kojima je bila zadužena za autfite glumica i glumaca.

  Jenn Rogien, kostimografkinja

  Kako je zapravo šoping njen posao, vremenom je shvatila tajnu uspešne kupovine i tako osmislila pravilo 3-7-14.

  Brojevi zapravo označavaju dane, odnosno vremenski period koji je prošao od kupovine određenog komada.

  Dakle, tri u formuli označava treći dan od šopinga. Ako ste kupljeni komad obukli u okviru tri dana od same kupovine, velika je verovatnoća da taj komad neće završiti na nekoj donjoj polici. S druge strane, ako komad niste obukli nijednom za ta tri dana, verovatno vam se zapravo ni ne sviđa toliko i skupljaće prašinu u vašem ormaru.

  Sledi sedmi dan od kupovine. Ako za nedelju dana niste barem jednom obukli kupljenu stvar, skoro pa sigurno ste potpuno pogrešili u kupovini i odabrali ste nešto što vam se zapravo nimalo ne sviđa.

  Stižemo do dve nedelje od šopinga, a to je ujedno najčešće i period u kojem u brojnim radnjama, ili onlajn prodavnicama možete vratiti kupljeni komad.

  Poznata kostimografkinja ističe da ako za tri, odnosno sedam dana niste obukli ono što ste kupili, treba da vratite kupljenu stvar i uzmete natrag svoj novac, ili da zamenite sa drugim komadom. 

  Pravilo je izuzetno jasno i jednostavno. Kada nam se nešto izuzteno sviđa, ne možemo dočekati da stvar obučemo. Ako nam s druge strane neki komad i nije toliko bitan, verovatnije je da sa njega nećemo skinuti ni etiketu.

  Kada se to desi, budite pametni i nakon dve nedelje vratite kupljeno. Tako nećete trošiti nepotrebni novac niti puniti ormar stvarima koje će zapravo samo skupljati prašinu.

  Izvor: BIZLife/ Novilist

  Foto: YT/Screenshot/ Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE