Ključni čovek Elona Maska upravo je postao direktor HRVATSKE kompanije - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Ključni čovek Elona Maska upravo je postao direktor HRVATSKE kompanije

Menadžer, čijim je prelaskom iz Tesle u Epl pre četiri godine krenula priča da taj tehnološki gigant kreće u razvoj vlastitog električnog automobila, upravo je prešao u hrvatsku kompniju Rimac Automobile.

Britanac Kris Porit (Chris Porritt), koji je pre odlaska u Silicijumsku dolinu bio ključna figura ostrvske  autoindustrije, dolazi u Hrvatsku na poziciju glavnog tehnološkog direktora (CTO) Rimac Automobila. Iz hrvatske kompanije objavili su da će odgovarati izravno direktoru i osnivaču Mati Rimcu.

Kris Porit, glavni direktor tehnologije Rimac Automobila kaže da je prilika koju je dobio u Hrvatskoj san svakog inženjera. “Budući da je gotovo svaka ključna komponenta konstruisana i osmišljena u samom Rimcu, imamo pravu slobodu stvoriti nešto što je potpuno različito od bilo čega drugog što je ranije razvijeno u svetu supersportskih automobila”, kaže on.

Da bi prelazak bio tim zanimljiviji, ovaj stariji menadžer u Rimac Automobile dolazi direktno iz Epla. Karijeru je započeo 1987. godine u Land Roveru kao inženjer. Deset godina kasnije prelazi u Aston Martin kao glavni inženjer gde radi na projektima razvoja hiperautomobila kao što su One-77 i V12 Vantage Zagato.

Nakon 16 godina u Astonu Martinu odlučuje da se preseli u Kaliforniju i dolazi u Teslu, gde radi uz bok Elonu Masku. U Tesli Porit postaje potpredsednik kompanije za inženjering, odnosno ključan čovek za razvoj.

U Maskovoj kompaniji radio je na projektu Modela S i na X platformi te na razvoju šasije za Model 3. Tri godine kasnije u jednom od najvećih kadrovskih preuzimanja u Silicijumskoj dolini Porit je prešao iz Tesle u Epl.

Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila kaže da Poritovo iskustvo u razvoju luksuznih superautomobila u Aston Martinu, te električnih automobila u Tesli, a koji su preoblikovali čitavu industriju i entuzijazam prema trkačkim automobilima, čine ga savršenim dodatkom timu Rimac Automobila. Navodi da će Porit biti zadužen za buduće projekte u kompaniji.

Izvor: Poslovni dnevnik

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE