Ko "GOSPODARI" tenderom za novogodišnju RASVETU u Nišu?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ko “GOSPODARI” tenderom za novogodišnju RASVETU u Nišu?

  Tender niškog Parking servisa vredan preko 8 miliona dinara doveden je u pitanje, pa bi Niš mogao da ostane bez novih novogodišnjih ukrasa, pišu Južne vesti.

  Naime, u tenderskoj dokumentaciji se nalaze fotografije ukrasa “skinute” sa kataloga nemačke firme, čiji je distributer hrvatska firma Gospodari svjetla, a ovakav postupak preduzeća koja se bave dekoracijom vide kao “štelovanje tendera” zbog čega su uložile žalbu.

  Kugla sa decom koja se drže za ruke, lančanice, ukrasi za lampione, svetleće komete, svetleći kišobrani i cvetovi, samo su deo ukrasa, za koje je Parking servis raspisao tender 19. septembra. Procenjena vrednost je preko 8 miliona dinara.

  Međutim, tenderska dokumentacija Parking servisa za nekoliko ukrasa sadrži fotografije kako oni treba da izgledaju, preuzete direktno iz kataloga nemačke firme Masson, čiji je distributer za Balkan hrvatska firma Gospodari svjetla.

  Prema podacima sa Portala javnih nabavki, potencijalni učesnici na tenderu su Parking servisu ukazali na manjkavost tendera – od toga da uzimanjem fotografija iz kataloga favorizuju određenu firmu, pa do toga da traže ukrase od lakozapaljivog i nebezbednog fiberglasa.

  Vlasnik firme Maxwell group iz Beograda Božidar Vasić zbog sumnje na štelovanje tendera, podneo je zahtev za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki nadležnoj Komisiji.

  Zbog toga su obustavljeni dalji koraci u sprovođenju tendera, pa je sudbina novih ukrasa neizvesna.

  Mi smo Parking servisu uputili nekoliko pitanja i kada nisu izmenili konkursnu dokumentaciju, podneli smo zahtev za zaštitu prava ponuđača… Sve ukazuje da je Parking servis favorizovao određenu firmu, navodi Vasić.

  Uprkos obećanjima da će to učiniti, u niškom Parking servisu već nedelju dana ne odgovaraju na novinarska pitanja u vezi sa ovim slučajem. Upućen je i mejl Gospodarima svjetla, u kojem se traži da prokomentarišu ceo postupak.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE