Mali ne zna da crta Čiča Glišu, a "overava" nove kioske?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mali ne zna da crta Čiča Glišu, a “overava” nove kioske?

  U Beogradu će svi kiosci ubuduće izgledati isto, i biće u osnovi crne boje, na osnovu odluke koju je potpisao gradonačelnik Beograda Siniša Mali, donete bez javne rasprave i konkursa, javlja N1.

  Standardizovani kiosci pobuđuju sumnju dela stručne javnosti i opozicije jer se ne zna ko je i na osnovu čega usvojio idejno rešenje, javlja ta televizija.

  Gradonačelnik Beograda je na šetalištu “25. maj” kraj Dunava na Dorćolu sadio holandske ruže, iako nije baštovan, ali je isto tako nedavno odlučio kako će izgledati kiosci u Beogradu, a nije ni arhitekta ni dizajner.

  “Ja ne mogu ni Čiča Glišu da nacrtam. Postojala je radna grupa grada Beograda, vodio je gradski urbanista, prošlo je sve potrebne komisije”, rekao je Mali koji je potvrdio da je potpisao odluku o standardizaciji kioska.

  Ako je po propisu da ja potpišem, onda sam ja potpisao. Potpisujem na desetine dokumenata dnevno, verovatno sam potpisao i taj, naveo je on. Ni sa cenom, ni sa proizvođačima, grad, tvrdi gradonačelnik, nema nikakve veze.

  Nabavka jednog novog kioska košta između 10.000 i 12.000 evra. Prema procenama, u centralnim gradskim opštinama ima oko 750 kioska, čija će zamena koštati čak devet miliona evra, a postavlja se pitanje ko će dobiti taj posao.

  Nemanja Nenadić iz organizacije Transparentnost Srbija kaže da se hipotetički time mogu baviti svi, ali je, kažu, pravo pitanje da li su svima jednake šanse. Ili je ta prednost za neku firmu koja eventualno radi već slične modele toliko velika da može da joj donese neku vrstu ekstra profita, pita se Nenadić.

  Izvor: N1

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE