Ko je kriv Ronaldu što nije rođen u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ko je kriv Ronaldu što nije rođen u Srbiji

  Piše: Milenko Vasović

  Au dečko, al si ti u problemu. To je prvo što mi je palo na pamet kad sam video vest da je Kristijano Ronaldo zabranio zaposlenima u madridskom Realu da zucnu ijednu reč o njemu – od sada pa do iza smrti, njegove, još 70 godina.

  Da bi bio siguran Ronaldo je sa svakim zaposlenim u kraljevskom klubu sačinio ugovor kojim se “taj i taj” obavezuje da neće širiti priče o fudbalerovom privatnom životu, a ako prekrši “omertu” platiće kaznu od 300.000 evra.

  Ovo je prvi put da neko pravi ugovor na tako dug rok, čak i CIA većinu dokumenata objavi posle 20, 50 godina. Doduše izveštaj francuske državne komisije o atentatu na kralja Aleksandra u Marseju i posle 82 godine i dalje je pod embargom. Vatikan je još zatvoreniji, oni su zapisnik sa suđenja Galileju objavili posle 400 godina, kad su shvatili da ne mogu naučnika da ubiju.

  Šta to jedan od najboljih fudbalera današnjice ima tako strašno da sakrije od javnosti? Da hrče dok spava, da ne voli profiterole, da ima proliv pred derbi… štagod da je, zašto ni 70 godina posle njegove smrti ne smemo da saznamo?

  Neki nagađaju da je to zato što je preko ofšor kompanija na Britanskim Devičanskim Ostrvima, izbegao porez na novac dobijen od reklamnih ugovora. Ko bi rekao da je to tako strašno, to izbegavanje poreza preko nekakvih ostrva. U Srbiji je to najnormalnija pojava, pa niko još nije pravio ugovor kao Ronaldo. Nema vlasnika iole veće trafike koji nema račun na egzotičnim ostrvima. Čak je ponestalo i ostrva koliko mi imamo računa.

  To je kod nas državni projekat. Kad bi naši utajivači poreza pravili ugovore kao Ronaldo bio bi to poduhvat ravan gradnji stepenica do Meseca. Sve bi stalo, cela država bi čekala kod notara ili po sudovima na overu ugovora. S jedne strane utajivači, s druge svi ostali – i samo potpisuj. Redovi bi se otegli od Uba do Šapca, od Kosovske Mitrovice do Bačke Topole. Nepotrebno!

  Imamo mi orginalnije rešenje od mlađanog fudbalera. Kod nas postoji posebna služba za takve stvari. Prvo ti poveri odgovoran posao, onda ti kao slučajno ostavi mogućnost da uzmeš državne pare, posle te vodi kroz biznis i uzima reket. I naravno pruža zaštitu, da se slučajno tvoj kriminal ne pojavi u javnosti ili na sudu. Sve dok posao ide i dok sarađuješ. Onog trenutka kad tikva pukne služba dotura tvoj predmet prvom tabloidu. I doviđenja.

  Ovih dana se na ekranima vrte dokazi koliko je fudbalera prodato iz Srbije, a da ni za jednu trgovinu nije plaćen porez. Reč je o stotinama transfera i stotinama miliona evra. Ni dinar u državnu kasu. Zašto, zato što službini kadrovi vode i ovaj posao. I dok u Španiji Ministarstvo finansija proverava da li je najbolji fudbaler Evrope utajio porez, u Srbiji se angažuju kadrovi da objasne kako ni prometa ni utaje nije bilo. Svi vide prevaru i svi se prave ludi. Ko je kriv Ronaldu što nije rođen u Srbiji.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE