Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Brza, laka, kreativna novogodišnja večera

    Ako vas uveliko „drma“ novogodišnja euforija, verovatno ste već nekoliko puta prošli kroz spiskove i plan za kupovinu za novogodišnju večeru. Klasika je uvek tu: roštilj, ruska salata, kolači, torte… Ukoliko ste kreativac i volite da „petljate“ po kuhinji i šporetu, mi smo za vas pripremili brze, lake i originalne recepte.

    Sandra Pecić, autorka lifestyle bloga Ko to tamo podelila je sa nama tajnu kako da ne „zaglavite“ u kuhinji ceo dan, a da spremite ukusnu večeru uz samo malo kreativnosti, dobre volje i novogodišnjeg entuzijazma.

    Lisnate rolnice sa kulenom

    Smrznuto lisnato testo odmrznite na vreme. Rastanjite ga oklagijom na debljinu od nekoliko milimetara. Poređajte preko cele površine testa sir u listićima, pa preko sira tanke kolutove kulena. Isecite zatim testo sa nadevom na pravougaone komade. Svaki komad zasebno zarolajte i slažite u pleh u kome će se peći. Premažite rolnice jajetom i pospite susamom. Pecite ih na 220 stepeni otprilike 25 minuta

    Pica Boemska rapsodija

    Za testo je potrebno:
    250 g mekog brašna
    malo soli
    kašičica sušene majčine dušice
    pola kocke kvasca
    125ml mlake vode
    2 kašike maslinovog ulja.
    Umesite meko testo i ostavite ga da pokriveno narasta oko 30 minuta.

    Za to vreme pripremite nadev:
    200g narendanog trapista
    1 glavicu crvenog luka
    2 kuvana jajeta narezana na kolutove
    pola vezice peršuna
    1 nar
    nekoliko suvih šljiva
    100g pistaća
    1-2 mandarine
    ljutu papričicu

    Testo razvucite tanko preko papira za pečenje ili direktno u pleh. Rasporedite sir, poređajte sastojke za nadev i sve zajedno zalijte s malo maslinovog ulja.
    Pecite u dobro zagrejanoj rerni 10-15 minuta.

    Piletina u susamu

    Potrebno je:
    Pileći file od jednog pileta
    2 jajeta
    200-250g susama
    so
    sušeni ruzmarin
    maslinovo ulje

    Pileći file isecite na žilijen, posolite i pobiberite.
    U dubljem tanjiru umutite jaja sa malo soli. U drugu posudu sipajte susam.

    Panirajte piletinu tako što ćete svaki komad potopiti u jaja pa u susam, tako da meso sa svih strana bude obloženo susamom. Ređajte na taj način pripremljeno meso u pleh obložen pek papirom. Pospite sve suvim ruzmarinom i maslinovim uljem.
    Pecite u zagrejanoj rerni 25 minuta na 220 stepeni.
    Isecite na sitnije komade i dodajte zelenoj salati uz dodatak balzamika.

    Salata na štapićima

    Ovo je stvarno brzo i lako.
    Potrebni su vam drveni štapići za ražnjiće, 1 zelena salata, 2-3 mandarine, feta sir, tanko rezana svinjska pečenica, kukuruz šećerac i šta god još volite u salati.
    Pripremljene sastojke ređajte na štapiće redom koji vam se sviđa. Servirajte sve na nekom dobrom hlebu i pospite kukuruzom.

    Brze kiflice s makom (mera za 32 komada)

    Za testo:
    600g mekog brašna
    kesica praška za pecivo
    2 vanilin šećera
    200ml mleka
    180g kisele pavlake
    100ml ulja

    Za nadev:
    200g pošećerenog mlevenog maka
    150ml mleka

    Stavite šerpicu sa mlekom na uključenu ringlu, pa kad mleko provri dodajte mu mak. Promešajte kratko da sve zajedno proključa, promešajte pa izmaknite sa ringle da se prohladi.
    Umesite meko testo od navedenih sastojaka za testo pa ga podelite na dva dela. Od svakog dela dobićete po 16 kiflica.
    Bez ikakvog čekanja, testo oklagijom razvucite u kružni oblik. Namažite ga od ivice do ivice nadevom od maka.
    Isecite nafilovano testo na 16 delova pa rolte kiflice.
    U ugrejanoj rerni ih pecite 20 minuta na 200 stepeni. Pečene pospite šećerom u prahu.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Kototamo

    Piše: M. P.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE