Koje su najluđe poslovne ideje koje su postigle USPEH?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koje su najluđe poslovne ideje koje su postigle USPEH?

  Ovo pitanje se prvi put pojavilo na sajtu Quora.com, a mi vam prenosimo najzanimljivije odgovore.

  1. Internet stranica od milion dolara

  Aleks Tju (Alex Tew) 2005. godine je bio student, želeo je da zaradi novac kako bi mogao da plati treću godinu fakulteta. Imao je žiro račun, ali nije imao novac. Sa sveskom i olovkom i  mučen besparicom, Tju je jedne noći ostao budan do kasno u noć razmišljajući kako da na brz način dođe do novca.

  U internet pretraživač je napisao samo jedno pitanje: „Kako da postanem milioner?“ Dvadeset minuta kasnije, dobio je odgovor: „prodaj milon piksela prostora za reklamu na veb-sajtu za jedan dolar po pikselu.“

  Tako je napravio veb-sajt, trošeći pritom 100 dolara kako bi dobio ime domena i housting. Ideja je bila veoma jednostavna: kompanije bi kupovale najmanje blokove prostora za reklame veličine 10×10 ili veće za 1 dolar po pikselu i smeštale bi svoje logoe i linkove na njegov veb-sajt. Tju je, takođe, mislio da bi ovo bila sjajna priča za novine, pa je tako poslao i saopštenje lokalnim medijima u svom gradu.

  Trik je upalio. Reč se proširila i u roku od dve nedelje je uspeo da zaradi preko 40 hiljada dolara. Za kratko vreme, Tjuova stranica je postala popularna u preko od 35 zemalja i u roku od pet meseci je zaradio milion dolara.

  Izvor: Quora.com, BIZLife

  Foto: Pixabay, Youtube printscreen

  Piše: A. M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE