Koliko je Nemačka "zanimljiva" majstorima? Visoki porezi, skup život...

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koliko je Nemačka “zanimljiva” majstorima? Visoki porezi, skup život…

  Dok radnici sa naših prostora iščekuju otvaranje vrata tržišta rada u najjačoj evropskoj privredi, iz Udruženja nemačkih zanatlija upozoravaju da je Nemačka majstorima tek umereno zanimljiva kao destinacija za nastavak karijere.

  “Moramo se pobrinuti da Nemačka bude atraktivna kao odredište. Ne dolaze samo majstori, već i njihove porodice. Za razliku od šezdesetih godina prošlog veka i tadašnjih gastarbajtera, o tome moramo da razmišljamo od samog početka”, poručuje predsednik Udruženja nemačkih zanatlija Hans Peter Volzajfer .

  Isto tako je činjenica da je Nemačka i majstorima – samo umereno zanimljiva. Prema ispitivanjima Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj, Nemačka je tek na dvanaestom mestu među razvijenim industrijskim nacijama po atraktivnosti.

  Da, satnice u toj zemlji nisu loše, ali i porezi i nameti su visoki. Skupo je i živeti u Nemačkoj, naročito s porodicom. A ono što je uvek kobno za Nemačku – ona se još uvek guši u papirima.

  Pogotovo za stručnjake van Evropske unije, veliko je pitanje da li će njihova kvalifikacija biti priznata ili će opet morati u školske klupe.

  Čitav niz zemalja i u Evropskoj uniji je u tome mnogo manje fiksiran na svedočanstva, diplome i papire – sve dok se posao radi dobro.

  U Nemačkoj i dalje postoji ogromna potražnja za majstorima gotovo svih struka – iako ima i atraktivnijih zemalja. Prema nekim procenama, najjačoj evropskoj ekonomiji fali 30, a možda i 50.000 majstora.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/poceli-da-im-kasne-veliki-projekti-jer-nemaju-radnika/

  Izvor: DW, Novac.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE