Koliko poznajete SRPSKU KULTURU? Proverite u ovoj aplikaciji - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Koliko poznajete SRPSKU KULTURU? Proverite u ovoj aplikaciji

Aplikacija za mobilne telefone “Kviz znanja iz srpske kulture” predstavljena je nedavno u Ministarstvu kulture i informisanja.

Aplikacija je izrađena prema ideji i na inicijativu Ministarstva, i uz podršku Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Ovaj zanimljivi kviz kulturom se bavi na jedan netipičan, zabavan način, ali njegov smisao je da proširuje područje znanja, rekao je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Ideja vodilja projekta bila je da se u nizu zabavnih aplikacija koje koriste i mladi i stari uvede sadržaj koji će doprineti ukupnoj sumi znanja iz tako složene i bogate oblasti kao što je srpska kultura.

Kviz trenutno sadrži 439 pitanja, podeljenih u tri oblasti: kulturno nasleđe, umetnost i kultura i kulturna istorija, a u planu je da ih bude preko hiljadu, što će ga učini pravom riznicom znanja.

Onaj ko bude u više navrata koristio aplikaciju može značajno da proširi svoja znanja, jer se u sklopu odgovora mogu pročitati i zanimljivosti, a stalnim uvođenjem novih pitanja, kvizu će se davati na dinamici.

Planirane su i nagrade, za one koji budu imali izuzetne rezultate i to karte za pozorišta, ulaznice za muzeje…

Osnovna „pravila igre” su prijavljivanje sa podatkom o uzrastu, što dalje opredeljuje „težinu” pitanja, tj. nivo znanja, izbor između opcije „vežba” ili opcije „test”, kao i četiri vida pomoći pri rešavanju testa: „50/50”, pomoć prijatelja, pomoć publike koja simulira statistički odgovor, kao i produžetak vremena.

Za učesnike kviza formirana je i rang lista, koja funkcioniše po principu sabiranja broja testova, kao i prosečnog vremena potrebnog za rešavanje.

Pri izradi kviza korišćena je najsavremenija tehnologija, uključujući veštačku inteligenciju, jer aplikacija, na primer, pamti pitanje na koje nije dat tačan odgovor i ponavlja ga do trenutka dok se ono ne reši, što je najjednostavniji način učenja, rekao je pomoćnik ministra za digitalizaciju kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva Dejan Masliković.

Aplikacija je dostupna na sledećim linkovima:

Google play:  https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.gov.kultura.kviz

App Store:  https://apps.apple.com/app/id1517935018

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE