Koliko vredi novčanica od 0 evra sa likom Karla Marksa?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koliko vredi novčanica od 0 evra sa likom Karla Marksa?

  Nemački grad Trir, rodno mesto Karla Marksa, odštampao je novčanicu u apoenu od nula evra sa njegovim likom povodom obeležavanja 200-godišnjice od Marksovog rođenja, koja je postala potpuni hit među turistima.

  Cena tog suvenira, za koji niko nije očekivao da će dostići takvu popularnost, iznosi tri evra, a do sada su kolekcionari i turisti kupili više od 100.000 novčanica sa likom Marksa, prenosi Sputnik.

  Za manje od mesec dana prodato je 5.000 novčanica koje su štampane povodom rođenja Marksa 5. maja, rekli su u lokalnoj turističkoj organizaciji tog grada.

  Dojče vele ocenjuje da verovatno nije dovođeno u pitanje koji apoen će imati novčanica sa slikom ideologa utopije društva u kojem će “svako dobijati prema svojim potrebama”.

  Inače, ova “novčanica” ima i vodeni žig, metalnu traku, štampana je na posebnom papiru i generalno – ima sve osobine novčanice.

  Grad Trir je ove godine prepun suvenira koji podsećaju na velikog sina tog grada, Karla Marksa, a svuda se mogu kupiti suveniri: šolje, penkala i posteri, krpice za čišćenje naočara, male muzičke kutije koje, naravno, sviraju Internacionalu, i magneti za frižidere.

  “Izdavač” novčanice, kako u šali napominje DW, nije Evropska centralna banka, nego firma koja se bavi turističkim marketingom u Triru.

  Izvor: Capital

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE