Komercijalna banka u plusu 8 milijardi dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Komercijalna banka u plusu 8 milijardi dinara

  Komercijalna banka predstavila je na Beogradskoj berzi akcionarima, investitorima i analitičarima rezultate poslovanja u prošloj godini, u kojoj je ostvarila dobit od 8,12 milijardi dinara, saopštila je ta banka.

  “Kada tome pridodamo i rezultate Komercijalne banke Banja Luka i Komercijalne banke Podgorica, koji su značajno doprineli ukupnom rezultatu sa po milion evra, onda je konsolidovana dobit 8,38 milijardi dinara”, rekao je predsednik Izvršnog odbora banke Vladimir Medan.

  Depoziti Komercijalne banke su na kraju 2018. godine dostigli 319 milijardi dinara i uvećani su za 11 procenata, odnosno za 31 milijardu dinara, a rast od 11 odsto beleže i depoziti Grupe, koji su iznosili 359 milijardi.

  Banka je zabeležila i rast devizne štednje sa 1,62 milijarde evra iz 2017. godine, na 1,69 milijardi evra na kraju prošle godine.

  Medan je komentarisao i trend kretanja cene akcija banke, koje su na kraju 2017. godine iznosile u proseku 1.800 dinara po akciji, dok se danas njima trguje iznad 2.700 dinara.

  On je istakao da Komercijalna banka posluje i na teritoriji Kosova i Metohije i da je jedina koja ima UNMIK licencu.

  “Komercijalna banka kao brend i mreža filijala i ekspozitura u Srbiji i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, jeste stub stabilnosti ne samo srpskog bankarskog tržišta, nego i tržišta u regionu na kojima posluje”, ocenio je Medan.

  Izvor: Beta

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE