Komesar EU za ekonomiju "rigorozan" prema Balkanu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Komesar EU za ekonomiju “rigorozan” prema Balkanu

  Evropski komesar za ekonomska pitanja Pjer Moskovisi rekao je da je stav Evropske unije jasan kada je reč o proširenju na Zapadni Balkan, što je jedna od vodećih tema u Uniji ovih dana.

  “Rigorozni uslovi treba da budu ispunjeni, kako sa tačke gledišta kapaciteta EU da se proširi, tako i sa tačke gledišta kapaciteta tih zemalja da nam se pridruže”, rekao je Moskovisi u Atini na margini konferencije nedeljnika Ekonomist.

  “Evropa treba da ostane jedan inkluzivan proces, vrata nisu zatvorena, postoji još zemalja kandidata koje treba da imaju svoju šansu da se pridruže, ali mi takođe znamo da će za to biti potrebno vreme, ne pre 2025. godine”, dodao je on.

  Moskovisi je rekao da nije mnogo zabrinut zbog previranja na tržištima početkom nedelje zbog fundamentalnog kvaliteta evropskog rasta, smatrajući da su ta kolebanja prolazna.

  “Može tu i tamo biti nestabilnosti na tržištima, korekcija, ali sam vrlo siguran u fundamentalne kvalitete svetske privrede, i posebno evropske privrede, jer smo poslednjih godina sproveli reforme koje nas čine solidnijim”, rekao je evropski komesar.

  Kada je reč o Bregzitu rekao je da ne treba misliti da je postojao neki znak ili neka poruka o suviše velikoj nejednakosti na koju treba odgovoriti i da je potrebno izgraditi proevropski stav.

  Izvor: Beta

  Foto: EbS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE