Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Kompanija Galenika ima novog generalnog direktora

Ricardo Vian Marques imenovan je za novog generalnog direktora farmaceutske kompanije Galenika, koja je nakon privatizacije 2017. postala deo NC Grupe, najveće farmaceutske kompanije u Brazilu i jedne od najvećih farmaceutskih kompanija u celoj Latinskoj Americi. 

Marques je prethodne dve godine bio na poziciji izvršnog direktora za operativne poslove kompanije Galenika a.d. u Srbiji. Dosadašnji generalni direktor, Reinhard Andreas Nordmann, posle dve godine u Srbiji, nastavlja svoju profesionalnu karijeru na drugim projektima u Brazilu, navodi se u saopštenju kompanije.

Ricardo Vian Marques poseduje bogato iskustvo u farmaceutskoj industriji, a prethodnih 15 godina je na pozicijama u NC grupi bio odgovoran za različita područja razvoja korporativnog poslovanja, dok nije prihvatio izazov da se pridruži timu novostečene kompanije u Srbiji 2017. godine.

„Poslednje dve godine su bile veoma dinamične za Galeniku i pozitivne promene vidimo u svim aspektima poslovanja, organizacije, tima i naravno, rezultata. Zajedno smo uspeli da se vratimo na visoko, 2. mesto prema tržišnom učešću i donesemo značajne inovacije, što predstavlja veliki uspeh. Čeka nas dosta posla, ali spremni smo da nastavimo sa povećanjem proizvodnje i prodaje u Srbiji, regionu, kao i na drugim međunarodnim tržištima”, Rekao je Ricardo Vian Markues.

„Iako značajne, dosadašnje investicije su tek početak na našem odlučnom putu razvoja, dok u sledeće tri godine Galenika planira da poveća prodaju, dalje razvija tim i nastavi da uvodi značajne inovacije na srpskom tržištu, oslanjajući se na jak lokalni tim i njegovu stručnost, kao i veliko iskustvo kompanija u Srbiji i Brazilu“, zaključuje Vian Marques. 

Izvor: BIZLife

Foto: Galenika

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE