Kompanija MK Group postala vlasnik slovenačke poslovnice Heta Aset Rezolušn

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija MK Group postala vlasnik slovenačke poslovnice Heta Aset Rezolušn

  Uprkos činjenici da je pandemija virusa Covid-19 dovela do globalne recesije i neizvesnosti u pogledu budućeg ekonomskog rasta i razvoja pojedinih zemalja, kompanija MK Group je kupovinom slovenačke poslovnice Heta Aset Rezolušn (Heta Asset Resolution), pokazala da je pouzdan partner i da čvrsto stoji iza donetih odluka i ugovorenih obaveza.

  Naime, MK Group je krajem prošle godine na tenderu izabrana za najboljeg ponuđača, a zvaničnim odobrenjem Javne agencije Republike Slovenije za zaštitu konkurencije, te odobrenjima komisija za zaštitu konkurencije Srbije i Crne Gore, ispunjeni su i formalni zahtevi za isplatu kupoprodajne cene i preuzimanje vlasništva nad pomenutom kompanijom.

  „Akvizicija Heta Aset Rezolušn predstavlja potvrdu planova MK Group u pogledu jačanja regionalnog prisustva”, istakao je Andrija Vuković, finansijski direktor kompanije i dodao:

  „U Sloveniji smo prisutni već 5 godina i posedujemo Gorenjsku banku, hotel Kempinski Palace Portorož,  kao i 53 % Aerodroma Portorož. Do sada smo uložili  preko 126 miliona evra, a kupovinom Heta Aset Rezolušn nastavljen je niz investicija, što pokazuje koliko je za MK Group značajno tržište Slovenije.

  Kompanija MK Group je jedna od vodećih regionalnih kompanija sa bilansnom aktivom od skoro 5 milijardi evra. Posluje u domenu agrara, bankarstva i turizma sa posebnim akcentom na Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

  Izvor: BIZLife

  Foto: MK Group

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE