Kompanija Schneider Electric predstavila prednosti digitalne transformacije - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija Schneider Electric predstavila prednosti digitalne transformacije

  Kompanija Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizacijom, predstavila je rezultate istraživanja o prednostima digitalne transformacije. Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 230 velikih projekata koji su implementirali Schneider Electric rešenja u 41 zemlji, tokom proteklih pet godina.

   „Podaci do kojih se došlo su impozantni i govore o nedvosmislenoj potrebi za digitalnom transformacijom i njenom višestrukom značaju. Zahvaljujući digitalnoj transformaciji poslovanja, ušteda energije kreće od 20 do čak 80 odsto, dok se uložena investicija u proseku isplati za 3 godine“, istakao je Dejan Marković, generalni direktor kompanije Schneider Electric Srbija. 

  Važno je istaći i da je brzina ulaska u digitalnu transformaciju ono što vodi ka uspešnom smanjenju troškova. Oni koji prepoznaju trendove i priključe im se ranije spadaju u grupu early adopters-a i ušteda koju ostvaruju zahvaljujući digitalnoj transformaciji ide i do 70 odsto. Za grupu koja sledi trendove, tzv. industry followers-e, procenat uštede je 30%.

  Među uspešnim primerima digitalne transformacije ističu se hotel Hilton Garden Inn u Dubaiju, „New Belgium“ pivara u Koloradu, fudbalski stadion „Tottenham“, bolnica „Penn Medicine“ u Pensilvaniji…

  I u Srbiji imamo primere dobre prakse digitalne transformacije. Zahvaljujući implementaciji rešenja Schneider Electric-a, svoje poslovanje unapredili su Aerodrom „Nikola Tesla“, hoteli „Hilton“ u Beogradu, „Šeraton“ u Novom Sadu, fabrike „Immi“, „Drenik“, „Cumtobel“, VIP data centar…

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE