"Nemoguće je pratiti kontakte, sve je na njihovoj savesti"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Nemoguće je pratiti kontakte, sve je na njihovoj savesti”

  Koronavirus je „probio barijere” u Srbiji i postalo je nemoguće pratiti sve kontakte, zbog čeka je „prepušteno savesti da se svakome ko je bio u kontaktu sa zaraženim kaže da prati svoje zdravstveno stanje i ako se pojave simptomi da odmah prijavi”, izjavio je epidemiolog Predrag Kon

  Kon je televiziji Hepi rekao da su ranije kontaktima pozitivnih na koronavirus davana rešenja o samoizolaciji, a da su u vanrednom stanju praćeni i od policije da li ta rešenja poštuju, ali da to više nije moguće.

  „To postaje nemoguće, barijera je probijena”, kazao je Kon i dodao da se u vezi samoizolacije javljaju i drugi problemi, jer to znači da ta osoba ne može da radi određeno vreme, a nema papira koji to potvrđuju za poslodavca.

  Kon je naveo da zdravstveni sistem u Srbiji nije „pred pucanjem”, ali da bi bio da nema kovid ambulanti i stalnog formiranja novih kovid bolnica.

  On je rekao da je bilo slučajeva da neki pacijent dva puta oboli od koronavirusa, ali da su to izuzetno retki slučajevi.

  Prema njegovim rečima, u borbi sa epidemijom koronavirusa potrebna je „totalna istrajnost” u primenjivanju preventivnih mera, držanja fizičke distance, nošenja maski i često pranje ruku.

  „Totalna istrajnost u svemu tome nije laka, ali je mnogo lakše nego što posledice mogu da budu”, rekao je Kon

  Izvor: Beta

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE