Kon: Predloženi skraćeni časovi u školama sa 15 učenika po odeljenju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kon: Predloženi skraćeni časovi u školama sa 15 učenika po odeljenju

  Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da povodom početka naredne školske godine postoji predlog da se nastava organizuje u školama, tako što bi učenici od prvog do četvrtog razreda imali po četiri časa dnevno od 30 do 35 minuta, uz odmor između časova od po 20 minuta, sa dezinfekcijom, uz to da bude samo do 15 učenika po odeljenju.

  Kon je za RTS izjavio da će to biti generalni predlog za početak školske godine, a da će se najverovatnije ostaviti školama da pojedinačno u skladu sa mogućnostima i potrebama organizuju nastavu.

  „Epidemija se smiruje, ali daleko od stabilne situacije“

  “Nošenje maski je predlog, ne pominje se u ovom dopisu, to ima smisla kada se ustane i ide napolje”, rekao je Kon i dodao da ako ima po 15 učenika u odeljenju to obezbeđuje distancu i nije potrebno nošenje maski u učionicama za vreme trajanja nastave.

  Kon je rekao da svi pokazatelji ukazuju da se epidemija smiruje i da dolazi do smanjenja potencijala prenošenja koronavirusa, kao i da je sve više kontrolnih pregleda koji pokazuju da se bolest završava i da se broj onih koji mogu da prenose virus se smanjuje.

  Prema njegovim rečima to potvrđuje i smanjuje broja onih koji su hospitalizovani u kovid bolnicama, i da sve ukazuje da se postupno izlazi iz vrlo nepovoljne i nestabilne situacije, ali da je daleko od toga da može da se kaže da se situacija stabilizuje naročito u Beogradu i većim gradovima.

  “Jasno se uočava da je nakon uvođenja obaveznog nošenja maski, držanja distance, došlo do zaravnjenja a sada dolazi do spuštanja krive”, kazao je Kon.

  On je informaciju da je juče bio prvi dan nakon dužeg vremena da pacijenti iz Beograda nisu slati u kovid bolnice u drugim gradovima prokomentarisao da “to jasno govorni da ukupno gledano na celoj teritoriji Srbije postupno dolazi do smanjivanja aktivnosti virusa”.

  “Ali sam vrlo oprezan u bilo kakvim izjavama, jer odmah dolazi do popuštanja pažnje“, rekao je Kon.

  Kon je rekao da je “virus neuporedivo više rasprostranjen nego u samom početku”, kao i da će se za nedelju do deset dana videti da li otvaranje bazena i kupališta na Adi ima posledica, odnosno da li su se poštovale preporučene mere, ili nisu.

  Prema njegovim rečima, za razliku od prvog dela epidemije koronavirusa, nakon čijeg su prvog pika zdravstvene ustanove izlazile iz kovid režima, ovoga puta neće biti potpunog ukidanja bolnica koje su u kovid režimu, i u njima će ostati neka odeljenja samo za kovid pacijente.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Kosta

   Ko slusa vise ovog skeleta dajte molim vas da se uozbiljimo da nam pametuje Kakva struka kakve gluposti zna se ko o tome treba da odluci onaj koga smo i birali ne ova spodoba

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE