Kon: PREPORUKE bi mogle da prerastu u OBAVEZE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kon: PREPORUKE bi mogle da prerastu u OBAVEZE

  Epidemiolog Predrag Kon je na svom Fejsbuk profilu, povodom aktuelne epidemiološke situacije u zemlji i odnosa građana prema merama prevencije, napisao da će mere i koje su trenutno na nivou preporuka, ako bude potrebno, biti opet obavezne bez vanrednog stanja.

  Kon je ocenio da se u Srbiji epidemija COVID-19 politizovala, a da se posebno koristi od strane, kako je naveo, antivakcinalnog pokreta.

  Izrazio je zabrinutost zbog ozbiljnog nepoverenja srpskog društva prema sopstvenoj preventivnoj medicini, za koju smatra da je temelj svakog zdravstvenog sistema.

  Kon je dodao da su najveći kritičari vanrednog stanja zbog COVID-19 i policijskog časa sada potpuno šokirani njegovim ukidanjem.

  Kon je postavio pitanje da li smo društvo koje razume samo zabrane, zakonsku obaveznost i kazne koje proističu iz nepoštovanja tih obaveza.

  “Smatram da mnogo može da se uradi u ovom periodu korona krize na povećanju svesti u Srbiji da je u svakoj pandemiji vrlo bitno shvatiti da je to uvek rat protiv biološkog agensa”, istakao je Kon.

  Ukazao je da se obaveza da se vodi računa da nikoga ne zarazimo odnosi ne samo na COVID-19, već i bilo koje druge zarazne bolesti i u vanpandemijskim uslovima.

  “Srbija ima svoju preventivnu medicinu”, poručio je Kon.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE